Hlavní obsah

Brutální, hokejka jako zbraň! Se Slovákem se po podlém faulu jeho klub vůbec nemazal

Karlstad/Praha

Nejen pětizápasový distanc od disciplinární komise švédské nejvyšší soutěže si za svůj brutální a podlý faul vykoledoval slovenský hokejový útočník Libor Hudáček z Färjestadu. Klubové vedení se s účastníkem pěti světových šampionátů rozhodlo s okamžitou platností předčasně ukončit smlouvu.

Za zákeřný faul byl slovenský hokejista vyhozen z týmu

 
Článek

Hudáček přitom do klubu z Karlstadu zamířil z Örebra teprve 12. února. Za měsíc stihl odehrát pět zápasů (s bilancí gólu a asistence), žádný další už ale nepřidá.

Tím posledním byl pro 27letého rodáka z Levoči minulý čtvrtek souboj předposledního kola základní části na ledě Rögle. V 34. minutě utkání použil svou hokejku jako zbraň, když ji uchopil do obou rukou a projíždějícího Ludviga Elvenese seknul vší silou do nohy.

Hudáček od rozhodčích inkasoval trest na pět minut a do konce utkání, dodatečný postih pak přišel od disciplinárky, která mu zastavila činnost na pět duelů.

Ani to ale nebylo vše. „Chceme se prezentovat tvrdým a fyzicky náročným hokejem, ale to, co udělal Hudáček, není v souladu s chováním, se kterým se ztotožňujeme," vysvětloval důvod Hudáčkova konce v klubu prezident Färjestadu Stefan Larsson.

Co na tom, že se Färjestad chystá na čtvrtfinále play off proti Skelleftee... „Zvážili jsme všechny události a výsledky, a rozhodli jsme se naši spolupráci ihned ukončit. Hudáček nesplnil, co jsme od něj očekávali. Do sestavy se nám teď vrací někteří dosud zranění hráči a bylo by pro něj těžké mít místo v týmu," uvedl pro oficiální stránky Färjestadu sportovní ředitel klubu Peter Jakobsson.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články