Hlavní obsah

Brutální hon na hvězdu ve slovenské extralize. Opora Nitry ho odnesla šesti vyraženými zuby

Nitra/Praha

Vypadalo to, jak by před druhým utkání čtvrtfinálové série play off slovenské ligy dostali jasný úkol - za každou cenu vyřadit ze hry nejproduktivnějšího hráče Nitry po základní části Róberta Lantošiho. Hokejisté Trenčína třiadvacetiletého útočníka naháněli po ledě téměř celý zápas a Lantoši nakonec zápas opravdu nedohrál. Po zákeřných zákrocích hráčů soupeře přišel o šest zubů...

Foto: Profimedia.cz

Róbert Lantoši v dresu slovenské hokejové reprezentace do dvaceti let na snímku z roku 2015.

Článek

Poprvé si na Lantošiho počíhal v 10. minutě ve středním pásmu Boris Sádecký a zákeřně, bez jakékoliv snahy hrát puk, jej trefil ramenem přímo do obličeje. Na ledě se okamžitě strhla bitka a pro Sádeckého zápas s trestem na pět minut a do konce utkání skončil.

„Mým úmyslem nebylo ho faulovat, chtěl jsem hrát do těla. Bohužel jsem protihráči zřejmě štrejchnul i hlavu. Mrzí mě to," dušoval se Sádecký.

„Od toho jsou na ledě rozhodčí, aby situace posoudili. Ale že Sádecký někoho naháněl? Podívejte se na ten zápas líp," zastával se svého svěřence kouč Trenčína Peter Oremus, někdejší trenér Vítkovic.

Jenže hon na Lantošiho tím zdaleka neskončil. Po nevybíravých atacích zůstal v bolestech na ledě ještě několikrát. „Věděli jsme, že Trenčín po nás půjde, ale myslím, že některé zákroky na Roba byly špinavé. To se nedělá," rozčiloval se útočník Nitry Samuel Buček po zápase, který jeho tým vyhrál 4:1 a srovnal stav série na 1:1.

Vše vygradovalo v 52. minutě, kdy zkušený obránce Dukly Tomáš Starosta trefil Sádeckého u mantinelu loktem do obličeje. Místo trestu do konce utkání však rozhodčí Starostovi překvapivě udělili jen 2+10 minut. Otřesený Lantoši musel zamířit do kabiny a na led už se nevrátil. Celkem sudí v zápase rozdali 131 trestných minut...

Kouč slovenské reprezentace opustil tribunu

„Ten zákrok mi nepřišel jako běžný a očekávám, že bude mít dohru. Stalo se to za rozhodnutého stavu a podle mě už to bylo přes čáru," čílil se český trenér Nitry Antonín Stavjaňa.

Utkání přímo na stadionu sledoval i kanadský kouč slovenské reprezentace Craig Ramsay. Když viděl, jak je Lantoši trenčínským terčem, dobře mu nebylo. „Když jsem ho dvakrát viděl zraněného, odešel jsem ze svého místa (na tribuně) a zápas jsem dokoukal jinde. Věřím, že bude v pořádku a bude moct hrát na mistrovství světa," doufá Ramsay.

Zákroky na Lantošiho se zřejmě bude zabývat disciplinární komise soutěže. Série pokračuje třetím zápasem v pátek v Trenčíně.

Rozhodnutí Disciplinární komise
Disciplinární komise Slovenského svazu ledního hokeje (SZLH) potrestala ve čtvrtek dva hráče Dukly Trenčín za zákroky na Róberta Lantošiho. „Tomáš Starosta dostal distanc na šest a Boris Sádecký na pět zápasů za údery do oblasti hlavy a krku,“ informoval na svém webu SZLH.

Reklama

Související témata: