Hlavní obsah

Byl i na MS, teď se souží: Na hokej vůbec nemám chuť. Nevím, co se mnou bude, zoufá si český gólman

Praha

Ve finské nejvyšší lize si udělal skvělé jméno, s Tapparou Tampere získal dva mistrovské tituly a jedno stříbro. Před rokem byl na mistrovství světa součástí české hokejové reprezentace, byť si na šampionátu v Kodani nakonec nezachytal. Od té doby se ale pětadvacetiletý brankář Dominik Hrachovina spíš souží. Zejména v aktuální sezoně ve švýcarském týmu Ambri-Piotta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Hrachovina.

Článek

Když loni v létě vyměnil finskou ligu za Astanu (nyní už Nur-Sultan), maloval si, jak svými výkony přesvědčí i v Kontinentální lize. Jenže angažmá v hlavním městě Kazachstánu nedopadlo podle jeho představ. I kvůli skutečnosti, že se zraněnou nohou musel Hrachovina podstoupit tři operace a v sezoně tak nakonec i s play off odchytal jen 26 zápasů.

Barys o jeho služby už dál neprojevil zájem, takže se před aktuálním ročníkem domluvil na smlouvě se švýcarským Ambri-Piotta. Jde o krátkodobý kontrakt do první reprezentační přestávky, která je na programu v listopadu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Hrachovina na archivním snímku.

Už nyní je ale takřka jisté, že dál v klubu pokračovat nebude. „Ve Švýcarsku si to, upřímně, moc neužívám a dál bych to ani nějak blíž nerozebíral. Vůbec nevím, co se mnou v následujícím období bude a ani to neřeším. Momentálně ale vůbec nemám chuť hrát hokej," řekl Hrachovina serveru hokej.sk poté, co v úterý svému týmu pomohl čistým kontem k výhře 4:0 nad Banskou Bystricou v utkání základní skupiny Ligy mistrů.

Ve švýcarské NLA se však do branky příliš nedostane, mnohem víc příležitostí dostává jeho zkušený švýcarský kolega Daniel Manzato. Hrachovina v domácí soutěži nastoupil jen do tří duelů a statistiky nemá bůhvíjaké. Úspěšnost zákroků činí 87,2 procent, průměr obdržených gólů má 3,25 na zápas.

Foto: Sport.cz

Reprezentační gólman Dominik Hrachovina (vlevo) během komentování zápasu MS 2018 s Robertem Zárubou.

„Uvidíme později, jak to všechno dopadne. Rád bych vám řekl, co se mnou bude, ale teď je to celé příliš zvláštní. Člověk s tím psychicky bojuje, takže vůbec nevím," povzdychl si odchovanec brněnské Komety.

Vychytanou nulu proti Banské Bystrici příliš nepřeceňuje. Slovenský tým byl totiž kvalitativně o několik tříd níž a Hrachovina si připsal jen osmnáct zákroků.

„Banská Bystrica neměla moc šancí. Víceméně jsem tam celý zápas jenom stál a měl víc rozehrávek než zákroků. Užíval jsem si, že jsem si mohl zahrát s pukem jako šestý hráč, čímž jsem se trochu udržoval v tempu," věděl český gólman.

Reklama

Související témata: