Hlavní obsah

Cena fair play pro hokejisty a hokejistky ponese jméno Machače

Praha

Nové ocenění fair play, které bude od této sezony udělovat Český svaz ledního hokeje (ČSLH) ve spolupráci s Českým klubem fair play, ponese jméno legendárního obránce, trojnásobného mistra světa Oldřicha Machače.

Článek

"Oldřich Machač proslul nekompromisní, tvrdou, ale v mezích pravidel a fair play vedenou hrou," uvedl prezident ČSLH Tomáš Král. "Proto jsme se rozhodli pojmenovat po něm trofej oceňující čestné chování a činy mladých hokejistů a hokejistek. Inspirací jsou určitě i jeho sportovní úspěchy, vždyť medaili přivezl ze tří olympiád a jedenácti světových šampionátů," dodal Král.

Cena Oldřicha Machače je určena pro hráče a hráčky do dvaceti let působící ve všech soutěžích. Bude udělována za příklady zvlášť čestného chování vůči soupeřům, rozhodčím, spoluhráčům nebo divákům. Návrhy na ocenění může předložit kdokoliv prostřednictvím formuláře na webu www.cslh.cz.

Nositelé Ceny Oldřicha Machače obdrží oficiální plaketu a dres s podpisy hráčů české reprezentace. Tým, za který držitel ocenění nastupuje, se může těšit na zájezd na některé z mezistátních utkání, při kterém bude cena udělena.

Reklama

Související témata: