Hlavní obsah

Čermák rybičky přežil. Odehráli jsme velmi dobré utkání, libuje si kapitán Komety

Brno

Brněnští hokejisté pocestují za dva týdny k odvetnému osmifinálovému duelu Ligy mistrů do finského Tampere s velmi nadějným čtyřbrankovým náskokem. V prvním utkání úvodního kola play off zdolali Tapparu na svém ledě před 3365 diváky hladce 5:1. Kometa položila základ vítězství již na začátku zápasu, ve 23. minutě vedla už 3:0.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Kapitán Komety Leoš Čermák přispěl k výhře nad Tapparou dvěma góly.

Článek
Fotogalerie

„Vítězství o čtyři góly je krásné. Podali jsme ve všech řadách výborný výkon. Rehabilitovali jsme se za nedělní extraligové střetnutí v Mladé Boleslavi, které se nám vůbec nepovedlo," tvrdí brněnský trenér Kamil Pokorný.

Varuje však před přehnaným optimismem. „Soupeř je kvalitní, nic ještě není rozhodnuto. V hokeji je možné dostat tři góly během chvilky. Věřím ale, že už si náskok pohlídáme," dodal.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva brankář Christian Heljanko a Toni Utunen z Tampere a Peter Mueller z Brna.

Václav Šálek

Kometu táhl za vítězstvím kapitán Leoš Čermák, který přispěl k triumfu českých šampionů dvěma trefami. Po závěrečné siréně si užíval ovací fanoušků, za které se odměnil několika parádními rybičkami. „Led je sice tvrdý, ale přežil jsem. Už jsem tělo zkontroloval," usmívá se spokojeně čtyřicetiletý veterán.

Čermák: Náskok bychom si měli pohlídat

Svoje mužstvo pochválil. „Odehráli jsme velmi dobré utkání. Vycházeli jsme ze zodpovědné defenzívy a dařilo se nám tentokrát i střelecky. Navíc nás podržel výtečnými zákroky ve skvělé formě chytající Karel Vejmelka. Tappara je silná, určitě doma zbraně nesloží. Slibný náskok bychom si však měli pohlídat," uvažuje Čermák.

Hosté opouštěli brněnský stadion zklamaní. Tomáš Záborský, slovenský útočník ve službách finského celku, si postěžoval na dlouhou a úmornou cestu do Brna. „Možná že se na nás únava trochu projevila. Inkasovali jsme dost laciné branky, sami jsme naopak byli mimořádně neproduktivní. V koncovce se poslední dobou hodně trápíme," smutní Záborský.

Reklama

Související témata:
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko