Hlavní obsah

Černošek se Královi nehodlá omlouvat, jeho slova prý nebyla správně interpretována

Aktualizováno

Do minulého pátku se měl prezidentovi Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) omluvit za své vyjádření o výši finančních subvencí do hokeje, ale neučinil tak. A předseda České asociace hokejistů (CAIHP) Marek Černošek to nemá v plánu ani v příštích dnech. Jeho slova podle dopisu, který zaslal šéfovi hokejového svazu, prý byla chybně interpretována.

Foto: Sport.cz

Marek Černošek, bývalý dlouholetý hráč a nyní předseda výkonného výboru České aociace hokejistů (CAIHP).

Článek

Královi vadilo tvrzení z prohlášení hráčské asociace, že "Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy se musí téměř obhajovat, když hovoří o výši finančních subvencí do hokeje, která je podle citace pana Krále k smíchu". Černoška vyzval, aby se za tento výrok omluvil, v opačném případě je prý připraven podniknout právní kroky.

Černošek však Královi napsal, že požadovaná omluva není podle jeho názoru na místě. "Neboť vyjádření, které rozeslal médiím, nebylo správně interpretováno a 'vyvolalo snad mylný dojem adresné kritiky prezidenta ČSLH ve vztahu k hodnocení subvencí MŠMT'," tlumočil Černoškovu reakci tiskový mluvčí hokejového svazu Zdeněk Zikmund.

"Nechci to komentovat. Jako výkonný výbor CAIHP jsme se dohodli své vyjádření poslat panu doktoru Královi a ten ať s ním naloží podle svého uvážení. Záleží jenom na něm, jestli to zveřejní. My už se k ničemu vyjadřovat nehodláme. To, co jsme chtěli říct, jsme už řekli. Chceme se zástupci svazu sejít u stolu a začít pracovat," řekl Sport.cz Černošek.

Jaké budou další kroky svazu ve sporu, který odstartovala diskuze v pořadu České televize "Máte slovo" o problematice financování sportu a korupčním prostředí v mládežnickém hokeji, rozhodne zřejmě výkonný výbor na svém zasedání 18. června.

Reklama