Hlavní obsah

Červenka opouští chomutovské Piráty, zamířil do Švýcarska

Praha
Aktualizováno

Nejproduktivnější hokejista letošního extraligového ročníku Roman Červenka bude v příští sezóně působit ve švýcarském Fribourgu, kde se dohodl na roční smlouvě. Třicetiletý útočník avizoval svůj odchod z Chomutova již po pondělním konci sezóny - Piráti v play off nestačili na liberecké Bílé Tygry a čtvrtfinálovou sérii prohráli 0:4.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Roman Červenka končí v Chomutově a bude hrát za Fribourg.

Článek

Červenka se v létě po třech letech v zahraničí (Calgary a Petrohrad) vrátil do extraligy, vydržel však jen sezónu. I ta mu stačila k tomu, aby se s 61 kanadskými body (23+38) stal suverénně nejproduktivnějším hráčem základní části a prozatím druhým v play off (9 bodů za tři góly a šest asistencí).

Bezprostředně po konci série s Libercem mistr světa z roku 2010 naznačil, že odejde na další zahraniční štaci, ale KHL ani NHL to nebudou. „Jsem spokojený, jak jsem se tu cítil a jak se mi tu hrálo. Jen škoda, že o tom mluvím tak brzo," posteskl si před novináři.

O pár hodin později už server SwissHabs informoval o jeho odchodu do Fribourgu. V tom letos působil někdejší sparťanský útočník Martin Réway, ve Fribourgu mu ale končí smlouva a není jasné, jestli bude pokračovat.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Česko - Kazachstán dnes 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán