Hlavní obsah

Česko - Kanada 1:4Česká osmnáctka podlehla ve finále Hlinkova memoriálu Kanadě

Česká hokejová osmnáctka loňský premiérový triumf na Memoriálu Ivana Hlinky v Břeclavi neobhájila. Svěřenci trenéra Davida Bruka ve finále podlehli Kanadě 1:4 a na 27. ročníku turnaje dosáhli poosmé v historii na druhé místo.

Článek

Kanaďané vykročili za svým už 21. triumfem v 17. minutě, kdy brankáře Dostála překonal střelou z pravého kruhu McIsaac. Na začátku druhého dějství zvýšil z dorážky Veleno. V 27. minutě se sice dostal k puku před gólmanem Rodriguem Arnošt a snížil, ale Kanada už více českému týmu nedovolila.

Kanadský výběr zvýšil na rozdíl dvou branek 31 vteřin před koncem druhé třetiny, kdy Bahl využil clony před Dostálem a trefil se od modré čáry. V 48. minutě dovršil výsledek po Smithově akci McBain.

"Samozřejmě jsme spokojení, vůbec jsme nebyli pasováni na adepta finále a překvapili jsme. Vážíme si toho, že jsme porazili silné soupeře Ameriku a Rusko a mohli jsme si zahrát finále," zhodnotil trenér Bruk vystoupení na oficiálních stránkách turnaje.

"Kanada byla v zápase jednoznačně lepším týmem, byl to náš nejlepší soupeř na turnaji. Nestíhali jsme s nimi bruslit a byli celkově lepší. Je pravda, že jsme do utkání nastoupili bez tří obránců a čtyři hráči sotva drželi hokejku, přesto ale naskočili do finálového utkání. Před svými hráči hluboce skláním klobouk," dodal Bruk.

Memoriál Ivana Hlinky hokejistů do 18 let:
Finále (Břeclav):
Česko - Kanada 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Branky: 27. Arnošt - 17. McIsaac, 23. Veleno, 40. Bahl, 48. McBain.
O 3. místo (Bratislava):
Švédsko - Rusko 4:3pp (0:1, 0:1, 3:1 - 1:0).

Reklama

Související témata: