Hlavní obsah

Český brankář Sedláček bude chytat za Banskou Bystrici

Český hokejový brankář Jakub Sedláček bude působit v Banské Bystrici. Dvaatřicetiletý odchovanec Zlína od konce října do začátku prosince začátku prosince vypomáhal Olomouci při zranění Branislava Konráda. Sedláček v devátém týmu slovenské extraligy doplní dosavadní jedničku Robina Rahma ze Švédska a Filipa Belányie.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

(Zleva) brankář Olomouce Jakub Sedláček, Petr Koblasa z Karlových Varů a Alex Rašner z Olomouce.

Článek

"Skončila mi smlouva v Olomouci a následně jsme čekali, kdo se ozve. Ozvala se Banská Bystrica a spolu s ní i další týmy, ale zájem z Bystrice byl největší. Abych řekl pravdu, tak jsem slovenskou extraligu v této sezoně vůbec nesledoval," řekl Sedláček klubovému webu.

"Očekávám těžkou sezonu, ale to je v každém týmu. Víme, jaká je momentální situace, že potřebujeme sbírat body," prohlásil Sedláček, který už na Slovensku působil v sezoně 2020/21 v dresu Košic.

Sedláček za Olomouc odchytal v tomto ročníku čtyři zápasy a s průměrem 3,24 obdržené branky na zápas a s úspěšností 87,18 procenta. Za Zlín, Hradec Králové, Spartu a i Kometu Brno odchytal v extralize 287 zápasů. Chytal také za Dinamo Riga a Slovan Bratislava v KHL a za Bolzano a Villach v mezinárodní rakouské lize.

Jako trenér brankářů se dnes zařadil do realizačního týmu v Banské Bystrici bývalý český gólman Tomáš Duba. "Jsem rád, že se nám podařilo přivést kvalitního trenéra brankářů Tomáše Dubu, který trénuje mládež ve finském klubu SaiPa. Věřím, že se dohodneme i na pokračování spolupráce a Tomáš se stane součástí našeho týmu minimálně do konce sezony," uvedl generální manažer Ľuboš Pisár.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko