Hlavní obsah

Český brankář vůbec netušil, že soupeř provádí nájezd. Přesto gól nepustil!

Stál nehybně ve své bráně a soustředil se na dalšího penaltového střelce. S hlavou skloněnou a pohledem zavrtaným do ledu, když najednou udivený zjistil, že už soupeř exekuci provedl a navíc - gól nedostal! Dvaadvacetiletý český brankář Patrik Bartošák v zámořské American Hockey League (AHL) fanoušky za oceánem pořádně pobavil.

Zaskočený Bartošák chytil nájezd, o kterém vůbec nevěděl.

 
Článek

Nevídaná věc se stala během rozstřelu v zápase mezi Hartfordem Wolf Pack a Manchesterem Monarchs, farmou Los Angeles Kings, jejíž barvy hájí právě Bartošák.

Utkání skončilo v základní hrací době nerozhodně 2:2 a o bonusovém bodu musely nakonec rozhodnout až samostatné nájezdy. Domácí Kristo hned v první sérii překonal českého gólmana, další hráči už ale neuspěli. Ve třetí sérii mohl Hartfordu zařídit výhru Crabb.

Sudí dal pokyn k zahájení exekuce, Bartošák ale píšťalku kvůli hluku v aréně neslyšel a najíždějícímu protihráči nevěnoval pozornost. K překvapení všech ale Crabb trefil jeho levý beton a sudí nekompromisně rozpažil. Oba hráči zůstali zkoprnělí, nájezdy ovšem pokračovaly dál...

O´Brien tak dostal příležitost srovnat, jenže neuspěl a Hartford nakonec slavil výhru 3:2.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice