Hlavní obsah

Český útočník balí kufry. V Košicích už pokračovat nebude

Praha

Svoji misi v Košicích končí. Čtyřiadvacetiletý útočník Jan Havel se v létě domluvil na spolupráci se slovenským hokejovým klubem, tamní nejvyšší soutěž však nakonec neokusil ani v jednom utkání.

Foto: Sport.cz

Český hokejový útočník Jan Havel v Košicích skončil.

Článek

„Klub HC Košice se dohodl na ukončení kontraktu s českým útočníkem k 31. 10. 2020 z osobních důvodů. Další informace s ohledem na ukončení spolupráce nebude ani jedna strana komentovat. Honzovi děkujeme za odvedenou práci a držíme mu palce v osobním i hokejovém životě, pokud se v něm rozhodne pokračovat," uvedl na oficiálních internetových stránkách klubu sportovní ředitel a hlavní trenér Košic Jan Šťastný.

Havel v minulé sezoně nastupoval za prvoligové Ústí nad Labem, kde v 31 duelech nasázel sedm gólů a přidal stejný počet asistencí. V české Tipsport extralize má na kontě 77 startů za Spartu a Chomutov, za který nastupoval ještě v předloňském ročníku. V týmu Pirátů hrál právě pod Šťastným, jenž čtyři roky působil v roli asistenta kouče Vladimíra Růžičky.

V Košicích dál pokračuje šestice Čechů. Gólman Jakub Sedláček, obránci Marek Baránek, David Růžička a forvardi Pavel Jenyš, Lukáš Vopelka a Pavel Klhůfek. Kvótu sedmi cizinců, kteří smí zasáhnout do soutěžního zápasu, doplňuje ještě slovinský bek Žiga Pavlin.

Reklama

Související témata:
  Švédsko - Česko dnes 14 : 00
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec