Hlavní obsah

Do roka a do dne, Sparta jako přes kopírák! Strašný, hlesl zdrcený Barinka

Oulu/Praha

Leckterému hokejovému fanouškovi se v úterý musely vybavit vzpomínky bez jednoho dne přesně rok staré. I tehdy museli dát hokejisté Sparty sbohem Lize mistrů v osmifinále, když o jejich vyřazení se švédským Linköpingem rozhodl gól dvě vteřiny před koncem základní hrací doby odvetného duelu. O rok později dostávají Pražané další velmi bolavou ránu, tentokrát od finského Kärpätu Oulu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský trenér Josef Jandač udílí hráčům pokyny - ilustrační foto.

Článek

Do konce třetí třetiny zbývala poslední minuta a Sparta na ledě úřadujícího finského mistra prohrávala 1:3. V součtu s týden starou domácí výhrou 4:2 tak utkání směřovalo do prodloužení, jenže na to nakonec nedošlo... V čase 59:10 se totiž před brankáře Pöpperleho dostal reprezentant Suomi Pyörälä a bekhendovým zakončením mezi betony poslal Kärpät v Lize mistrů mezi nejlepší osmičku.

Kouč Pražanů Josef Jandač si po skončení utkání posteskl, že u klíčového momentu duelu byli na ledě ti nejzkušenější hráči sparťanského kádru. Dva z nich, útočníci Lukáš Pech s Petrem Kumstátem, figurovali na hrací ploše i před rokem při rozhodujícím gólu Linköpingu...

„Stalo se to opakovaně a je to strašný. Ve třetí třetině jsme se tak nějak zmátořili a dostali se do zápasu a pak si to necháme utéct v poslední minutě," kroutil hlavou v rozhovoru pro sparťanskou klubovou televizi obránce Michal Barinka nad podobností zápasů v Linköpingu a Oulu.

Jako by se nám nechtělo hrát, nechápal Barinka

Zatímco minulý týden bavili sparťané své fanoušky vynikajícím hokejem s dobrým pohybem a důrazem, v Oulu za domácími od úvodních minut zaostávali. „Od začátku jsme nehráli moc dobře. Nevím, jestli jsme se soustředili na náš náskok (z prvního zápasu), ale nehráli jsme svou hru. Těžko to hodnotit hned po zápase, emoce ještě pracují, ale prostě to z naší strany nebylo dobré," uvědomoval si slovenský útočník Lukáš Cingel.

„Musíme si to rozebrat. Skoro to vypadalo, jako by se nám nechtělo hrát. Zpočátku jsme byli strašně statičtí a spoustu puků jsme ztráceli hned po jejich získání. To byl náš největší problém," přidával se Barinka. Sparta sice úvodní třetinu přečkala, v té druhé ale dvakrát inkasovala.

Na začátku třetího dějství pak sice snížila, hned vzápětí ale přišel třetí gól Kärpätu. „Ve třetí třetině jsme zjistili, že musíme hrát to svoje a najednou to šlo. Měli jsme kupu dobrých šancí. Škoda, že jsme nesnížili na 2:3, asi třikrát jsme byli úplně sami před bránou," mrzelo Cingela a na mysli měl především příležitost krajana Kudrny, jenž z bezprostřední blízkosti netrefil zcela prázdnou Tarkkiho klec.

A pak už přišel Pyöräläho šach mat...

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články