Hlavní obsah

Dopita se vrací do Vsetína. Co bude na Lapači dělat?

Vsetín

Jiří Dopita se po patnácti letech vrací do Vsetína. Sedmačtyřicetiletý olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa, který na přelomu století podílel na pěti extraligových titulech Valachů, bude v příští sezoně trénovat tým ve druhé lize. Vedle toho bude působit i u reprezentačních týmů do 19 a 20 let.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Dopita na archivním snímku ještě jako trenér Třince.

Článek

"S Jirkou se známe dvacet let. Může nám hodně pomoci jak po trenérské, tak po psychické stránce. Máme ty nejvyšší cíle, takže chceme mít i ty nejlepší trenéry. Čeká nás náročná sezona," uvedl sportovní manažer klubu Radim Tesařík na oficiálním webu. Dopita povede tým společně s Lubošem Jenáčkem.

Vsetím musel změnit složení trenérského týmu poté, co se Viktor Hlobil rozhodl využít pracovní nabídku z Kroměříže a po osmi letech se vrátil domů. "Po jeho dopředu avizovaném odchodu jsme začali jednat s Jirkou Dopitou. Dělali jsme všechno pro to, abychom spolupráci dotáhli. Jirka prožil na Lapači své nejlepší hráčské roky. Měl autoritu jako útočník na ledě a věřím, že bude takový i jako trenér," dodal Tesařík.

Rodák z Šumperka se začal věnovat trenérské kariéře v sezoně 2013/14. Až do loňska působil jen v Olomouci, v prosinci odešel do Třince, kde však po sezoně skončil.

Reklama

Související témata: