Hlavní obsah

Emotivní moment: Hráč věnoval pohár mámě, která zemřela v průběhu play off

Banská Bystrica

Hokejisté Banské Bystrice se poprvé v historii klubu mohou radovat z titulu mistra Slovenska, když ve finále porazili loňského šampióna z Nitry 4:1 na zápasy. Nejemotivněji prožíval zisk titulu útočník Tomáš Zigo (25), kterému v průběhu play off zemřela maminka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Slovák Tomáš Surový (vlevo) předával mistrovský pohár Tomáši Zigovi, kterému při play off zemřela maminka.

Článek

Pohár Vladimíra Dzurilly převzal podle tradice jako první kapitán Tomáš Surový, který ho odevzdal právě Zigovi. Útočník položil pohár na led, klekl si kolem něj společně s otcem a bratrem a zisk titulu symbolicky věnoval mamince do nebe. Ostatní hráči Banské Bystrice si v tento emotivní moment rovněž klekli a vyjádřili tak soudržnost se spoluhráčem. „Tak jsme to cítili a tak jsme to udělali," řekl kapitán Surový.

„Titul patří mamince. Vedla mě k hokeji, pomáhala mi a povzbuzovala," řekl dojatý Zigo. „Jsem moc rád, že otec a bratr byli u toho a poslali jsme mámě společně odkaz tam nahoru," dodal útočník.

Kvůli zmíněné tragédii Zigo vynechal v play off několik utkání, ale do finále už naskočil. „Kluci z týmu slíbili, že to vyhrajeme pro maminku," vysvětloval Zigo po vítězné sérii.

Hráči Banské Bystrice tak porušili tradici, že po kapitánovi zvednou pohár nad hlavu nejzkušenější hráči. Až po Zigovi se mohl z poháru radovat zkušený Michal Handzuš, který v roce 2013 získal Stanley Cup v mužstvu Chicaga. Handzuš má rovněž zlato z mistrovství světa v roce 2002.

Reklama

Související témata:
  Česko - Švédsko dnes 16 : 00
20240504T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švédsko
Česko vs. Švédsko
Česko
Švédsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.