Hlavní obsah

Fraška na Slovensku! Outsider nasadil do bojů o záchranu 17 nových hráčů a trenéra

Bratislava/Praha

Neskutečné, absurdní, šílené. Z fackovacího panáka bude možná žhavý aspirant na záchranu. Ve slovenské první hokejové lize se ve skupině play out ukázala nová rezerva Nových Zámků. Tým, který za celou základní část uhrál tři body při skóre 51:443, nabral posily z prvního celku Nových Zámků a hned zabodoval. Informaci zveřejnil server Topky.sk.

Foto: Sport.cz

Radost hokejistů Nových Zámků po vstřelené brance.

Článek

Rezerva Nových Zámků šla v základní části od debaklu k debaklu. Tým byl zvyklý dostávat deset a více gólů a čekalo se, jak si povede ve skupině play out. V základní části ligy Prešov uhrál 18 bodů, Trnava 37, a Považská Bystrica dokonce 56. Jenže v nadstavbě se tyto zisky smazaly a jelo se od nuly.

A Nové Zámky poslaly v době extraligové pauzy do "béčka" hned sedmnáct hráčů prvního týmu a na lavičce koučoval mužstvo "áčkař" Milan Jančuška. Nikoho asi nepřekvapí, že mužstvo s pověstí fackovacího panáka vyhrálo 7:5 a naznačilo, že by se záchranou nemuselo mít problém. Na programu je v soutěži play out už jen pět zápasů a lze předpokládat, že trumfy z prvního týmu vytáhne rezerva Nových Zámků opakovaně.

Komu vše připadá proti pravidlům, je na omylu. Soutěžní řád tento postup nezakazuje, i když jej mnozí považují za absurdní. Sedmnáct nových hráčů by bylo béčku Nových Zámků k ničemu, kdyby se celkům počítaly získané body v základní části... To už by o účastníkovi baráže nejspíš nebylo pochyb, takhle se Nové Zámky B dostaly do hry.

O tom, že Nové Zámky nepochybily, svědčí i vyjádření prezidenta slovenské první hokejové ligy Miroslava Lipovského pro server stnliga.hockeyslovakia.sk. Byť neskrývá, že se mu počínání klubu nelíbí.

"Před play out jsme si jako řídící orgán soutěže nechali udělat výklad pravidel ohledně startu hráče v rámci definice B týmu. Výkonný výbor Slovenského svazu ledního hokeje (SZLH) se jednoznačně vyjádřil, že Soutěžní řád SZLH dovoluje hráčům v části play out pendlovat mezi A a B týmem. Musíme se zamyslet nad tím, že pokud bude i v příští sezoně působit nějaký B tým, zda nebude potřebné omezit starty hráčům v play out, případně play off, a to tak, že nastoupit za B tým by mohli jen hráči, kteří odehrají za rezervu určitý počet zápasů v základní časti," uvedl Lipovský. "Každý se před sezonou snažil ve všem Novým Zámkům vyhovět a teď se ten klub nechová vůči ostatním fér. Je to ale jen můj názor, musíme respektovat platná pravidla a řády, podle kterých je vše v pohodě."

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Česko - Slovensko 1 : 1 21. min Živě
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
  Česko - Finsko dnes 18 : 00
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.