Hlavní obsah

Frölunda? Výzva, hlásí kapitán Boleslavi. Švédského kolosu se nebojí

Praha

Pětkrát se prokousala do finále, z něhož pouze jednou odešla zklamaná. Frölunda vládne hokejové Lize mistrů, v níž ani jednou nechyběla. Do sedmého ročníku vstoupí dnes od 17 hodin na ledě Mladé Boleslavi (vysílá Sport 2) v roli favorita. Kapitánovi Bruslařů Martinu Ševcovi se však kolena ze švédského hegemona neklepou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Mladé Boleslavi Martin Ševc zbrojí na Frölundu.

Článek

„Jenom dobře, že máme ty nejtěžší soupeře a můžeme se porovnat. Poslední sezony jsme se posunuli v hierarchii ligy a budeme to chtít v Lize mistrů potvrdit," burcuje. Frölunda rozmetala sen o trofeji hradeckému Mountfieldu i Spartě, Ševc ale chová na Indians příjemné vzpomínky. Právě v této soutěži ji před čtyřmi lety v osmifinále vyřadil v dresu Liberce. Zatímco pod Ještědem prohráli Bílí Tygři 2:3, v göteborské odvetě šokovali partu kolem kapitána Lundqvista výhrou 6:4 v prodloužení, která znamenala postup.

„Nevyvíjelo se to pro nás moc dobře. Všude jsme byli o krok, možná dokonce o dva pomalejší. Rozhodlo to, že jsme přežili první třetinu. Dostali jsme v ní pouze jeden gól a v první přesilovce jsme srovnali. Třetinu jsme dohráli a pak už se to zlepšovalo," líčil tehdy pro klubový web ostřílený obránce, jenž parádní triumf režíroval gólem a třemi asistencemi.

Teď lační, aby obra skolil i v barvách Boleslavi v úvodním duelu skupiny B, kde se sešla velmi kvalitní společnost. Zbylými účastníky jsou Curych a IFK Helsinky, do play off přitom proniknou jen dva nejlepší. „Všechno je hratelné. Začínáme dvěma zápasy doma, bude důležité udělat dobré výsledky," říká.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Boleslavi Jan Růžička během přípravného utkání proti Litvínovu

Středočeši se na Ligu mistrů dobře naladili, když před týdnem v přípravném duelu uspěli 5:1 v Plzni. Frölunda v minulé sezoně švédské ligy vypadla už ve čtvrtfinále (4:0 na zápasy) s Rögle, jemuž podlehla také 10. srpna v úvodu přípravy na nový soutěžní ročník. I s třineckou posilou Špačkem padla 3:4 v prodloužení, pak ovšem ovládla další tři přátelská klání a na vítězné vlně se touží udržet také v první ostré bitvě na ledě Bruslařů.

Boleslavští se v Champions Hockey League představí podruhé. V roce 2016 ukončili svoje působení už v základní skupině, teď se navzdory silné konkurenci pokusí prorazit brány vyřazovací fáze. „Ideální by samozřejmě bylo nechat ve skupině pod sebou všechny týmy, ale bude to hrozně těžký. Všichni tři mají obrovskou kvalitu. Výzva není jenom Frölunda, velké lákadlo jsou i Helsinky a také Curych," připomíná Ševc závěrečný dvojzápas se švýcarským sokem, který je na programu v říjnu. „V Curychu je velká hala. Kdyby byla povolená plná kapacita, určitě si to moc užijeme," dodává.

Porazí hokejisté Mladé Boleslavi v úvodním duelu Ligy mistrů doma Frölundu?
Ano
36,6 %
Ne
63,4 %
Celkem hlasovalo 164 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Kolos
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články