Hlavní obsah

Gól v samém závěru Dolejše mrzel. Bolí to, lamentoval brankář Vítkovic

Liberec

V hokejové Lize mistrů má vynikající statistiky a nepokazil si je ani v úterý pod Ještědem. V úvodním osmifinálovém duelu kryl Daniel Dolejš na ledě Liberce 23 střel, nestačil pouze v samém závěru na ránu Milana Bartoviče, která rozhodla o těsné výhře Bílých Tygrů 1:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Vítkovický brankář Daniel Dolejš inkasuje gól z hole Milana Bartoviče.

Článek
Fotogalerie

Vítkovicím chyběli na severu Čech obránci Výtisk, Urbanec, Klok, Hrbas, Baranka i dosud nejproduktivnější hráč mužstva v Lize mistrů Sloboda. Šanci dostala řada mladíků, kteří si počínali statečně. Za zády měli navíc velmi dobře chytajícího Dolejše.

Dvaadvacetiletý gólman nastoupil v Lize mistrů počtvrté od začátku. V Oulu inkasoval jediný gól až v prodloužení, v prvním kole play off proti Nitře dvakrát udržel čisté konto a třetí nule v řadě byl blízko i v Liberci.

Úterní duel rozhodla akce při přesilovce Ostravanů. Vlach posunul kotouč na Šimka, který ho v přečíslení dva na jednoho naservíroval Bartovičovi a ten ranou bez přípravy rozvlnil síť. "Nevím, kde ta situace vznikla, v tom bych se nechtěl šťourat, ale měl jsem se rychleji přesunout. Bohužel jsem tam byl o chviličku později," mrzelo Dolejše.

Velká škoda, povzdechl si Dolejš

Vítkovice tak budou za týden v domácí odvetě dohánět jednobrankové manko. Výsledek přitom mohl ještě lepší. "Je to velká škoda, hodně mě to štve. Možná s odstupem času budeme tento výsledek brát lépe, je to hratelné, ale přijít o remízu tři minuty před koncem a navíc při naší přesilovce...bolí to," přiznal Dolejš.

Vítkovický brankář měl nejvíc práce ve třetí třetině, kdy kryl střely Lakatoše či Stránského. Nevyzrál na něj ve 48. minutě ani Jan Ordoš, který se krásně protáhl mezi beky, jenže svoji kličku nedotáhl do úspěšného konce.

"Vykoupal mě, měl prázdnou bránu, naštěstí to nezametl," oddechl si Dolejš. "To bylo takový první varování. Ale bohužel jsme pak udělali ještě nějakou chybičku a tu už potrestali," dodal.

Svěřenci trenéra Jakuba Petra živí před odvetou v Ostravě postupové naděje. Česká bitva o účast ve čtvrtfinále soutěže je stále otevřená. Remíza v základní hrací době by posunula do dalšího kola play off Bílé Tygry. Jednobrankové vítězství Vítkovic by znamenalo prodloužení, případně samostatné nájezdy. "Je to relativně dobrý výsledek. S prohrou samozřejmě nemůžete být spokojeni nikdy, ale prohrát o gól v Liberci není před odvetou tak špatný," připustil Dolejš.

Postoupí do čtvrtfinále hokejové Ligy mistrů Liberec, nebo Vítkovice?
Liberec
51,4 %
Vítkovice
48,6 %
Celkem hlasovalo 942 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko