Hlavní obsah

Hokejová legenda si dres od Putina ponechá. Hašek mě dost překvapil, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární hokejový útočník Jozef Golonka (84) dostal v roce 2020 dres od ruského prezidenta Vladimíra Putina. „Nemám ho proč vracet. Jsem přesvědčený, že politika by se neměla míchat se sportem," řekl Golonka webu čas.sk.

Foto: Neopublic Porter Novelli

Jozef Golonka (uprostřed) na archivním snímku dělá rozhodčího při zápasu mezi Peterem Bondrou a Tomášem Rolinkem.

Článek

„Jsem apolitický člověk. Mou politikou bylo vítězit a dělat radost divákům. Ten dres mám dobře schovaný," dodal bývalý československý reprezentant.

V čase, kdy bývalý brankář Dominik Hašek (57) ostře kritizuje české hráče, kteří po ruské invazi na Ukrajinu budou hrát v Kontinentální hokejové lize (KHL), Golonka zvolil smířlivější tón. „Musím přiznat, že Hašek mě dost překvapil. Je zajímavé, že takový Jágr, který je třetí nejlepší hráč v historii NHL, se k tomuto tématu nevyjadřuje," upozornil Golonka. „Položme si otázku, proč někomu překáží, že Slováci a Češi jdou hrát do KHL, a nikomu nepřekáží, že Rusové oblékají dresy klubů NHL," dodal.

Legendární útočník uvedl, že mezi Rusy měl za své kariéry množství přátel i nepřátel. „Pokaždé jsme si to vybavili na ledě. Pak jsme si sedli a dali deci vínka," dodal Golonka.

Fakt, že Alexandr Ovečkin má na svém Instagramu fotografii s Putinem označil Golonka za jeho soukromou věc. „Je to výjimečný hokejista a na ledě vyniká. On tu válku nevyvolal. Vážím si ho. Když jsou mistrovství světa nebo olympiáda, ještě ani pořádně nedohrál své poslední utkání v NHL a už balí kufry a letí za sbornou," zdůraznila slovenská hokejová legenda.

Reklama