Hlavní obsah

Hokejista odsouzený za vraždu hraje nejvyšší slovenskou soutěž. Život jde dál, pravil

Bratislava

Byl odsouzen za brutální vraždu rozhodčího Marka Liptaje. Slovenský hokejista Ladislav Ščurko (31) si odseděl necelé čtyři roky a po osmi letech opět hraje nejvyšší slovenskou soutěž. Dres Košic, se kterým vybojoval v roce 2009 titul, ale vyměnil za nováčka z Detvy.

Foto: Profimedia.cz

Ladislav Ščurko v dresu Košic na archivním snímku z roku 2009.

Článek

Ščurko zavraždil Liptaje 19 ranami nožem v lednu 2008. Motivem měly být osobní spory. Hokejista poté zakopal tělo rozhodčího v lese u obce Huncovce, kde ho v prosinci 2008 našel náhodný kolemjdoucí. Dva týdny po zisku mistrovského titulu s Košicemi byl Ščurko v dubnu 2009 zatčen a hrozilo mu až dvacet let vězení. Po různých průtazích mu byl v roce 2014 vyměřen nepodmíněný trest na pět let. „Z vězení byl nakonec propuštěn už v prosinci 2015. Pomohl mu šikovný obhájce a posudky psychiatrů," napsal v této souvislosti deník Sme.

Detva hraje letos poprvé nejvyšší soutěž a hned k prvnímu utkání nastoupila v Košicích, kde Ščurko získal mistrovský titul. Košičtí diváci ho přivítali potleskem a skandováním jeho jména. „To, co se stalo, nebude nikdy zapomenuto, ale jak se říká, život jde dál," řekl hokejista po utkání, v němž Košice porazili nováčka 1:0. Jednatřicetiletý útočník v utkání dostal vyšší desetiminutový trest.

Ščurko zatím za nováčka nejvyšší slovenské ligy odehrál čtyři utkání a v nich si připsal dva body za asistence.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články