Hlavní obsah

Hokejisté Pardubic porazili Augsburg a jsou ve finále Dolomiten Cupu

Hokejisté Pardubic porazili na Dolomiten Cupu v italském Neumarktu německý Augsburg 4:0 a v neděli je čeká od 20:00 ve finále švýcarský Davos, který v pátek vyhrál nad švédským Rögle 3:1. Mistrovský Třinec naopak vstoupil do Tatranského poháru v Popradu proti domácímu týmu porážkou 0:4. V neděli od 15:00 se utká o 3. místo s finským celkem SaiPa Lappeenranta, který podlehl Košicím 2:3.

Foto: hcocelari.cz

Richard Pánik vede kotouč při svém prvním tréninku po návratu do Třince. (ilustrační foto)

Článek

Pardubické Dynamo nastoupilo k druhému testu devět dnů po výhře nad vlastním B-týmem v úvodním utkání 4:3 a opět uspělo. Skóre otevřel ve 12. minutě obránce Ondřej Vála, ve druhém dějství se prosadili útočníci David Cienciala s Robertem Říčkou a dvě a půl minuty před koncem pečetil výsledek zadák Jan Košťálek. Brankář Roman Will udržel čisté konto.

Třinec se proti Popradu neprosadil a už ve 43. sekundě utkání inkasoval, když využil přesilovou hru Adam Drgoň. Ve třetí třetině dvakrát kapituloval opět v oslabení a na branky Tomáše Záborského a Maxe Gerlacha ještě navázal Samuel Mlynarovič, který dokonal výhru pořádajícího týmu.

Přípravná hokejová utkání:
Tatranský pohár v Popradu:
HK Poprad - HC Oceláři Třinec 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)
Branky: 1. Drgoň, 46. Záborský, 50. Gerlach, 58. Mlynarovič.
Dolomiten Cup v Neumarktu (Itálie):
HC Dynamo Pardubice - Augsburg Panther 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky: 12. Vála, 25. Cienciala, 32. Říčka, 58. Košťálek.

Reklama