Hlavní obsah

Hokejové MS se bude v roce 2025 hrát ve Stockholmu a Herningu

Stockholm

Hokejové mistrovství světa v roce 2025 se bude konat ve Stockholmu a Herningu. Zatímco o dánském dějišti bylo rozhodnuto již dříve, Švédsko jej oznámilo nyní. Ve Stockholmu se uskuteční jedna ze dvou základních skupin, dvě čtvrtfinále, obě semifinále a následné zápasy o medaile. Hrát by se mělo v Avicii Areně (dřívější Globen), což však zatím oficiálně nebylo potvrzeno.

Foto: Jirka G. Novák, Sport.cz

Stockholmská hala.

Článek

V Herningu i Stockholmu se již MS v minulosti konalo. Dánsko hostilo šampionát v 2018, kdy se hrálo i v Kodani. Stockholm byl dějištěm naposledy v letech 2012 a 2013, kdy se turnaj uskutečnil ve Finsku a Švédsku.

Tentokrát Stockholm uspěl ve výběrovém řízení Švédsko hokejové asociace. "Je povzbuzující, že byl velký zájem ze strany našich měst, které chtěly mistrovství uspořádat. Vizí švédského hokeje je stát se nejzajímavějším švédských sportem. V roce 2025 chceme uspořádat nejpoutavější mistrovství světa v ledním hokeji na světě," uvedl prezident asociace Anders Larsson.

V příštím roce se hokejové MS uskuteční v Helsinkách a Tampere, pak v Petrohradu, v roce 2024 bude turnaj hostit Česká republika.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec