Hlavní obsah

Hokejový svaz dostal stotisícovou pokutu za nerespektování rozhodnutí soudu

Praha

Rozhodnutí Městského soudu v Praze odložit start nejvyšší soutěže juniorů nerespektoval, za což nyní musí Český svaz ledního hokeje platit. Od soudního exekutora Lukáše Jíchy dostal finanční pokutu ve výši 100 tisíc korun. Rozhodnutí bylo vydáno 4. října a pokuta je splatná do tří dnů od nabytí právní moci exekučního příkazu.

Foto: www.hc-vsetin.cz

Junioři Vsetína - ilustrační foto.

Článek

Městský soud v Praze na začátku září vydal předběžné opatření, v němž hokejovému svazu uložil povinnost odložit termín prvního kola a všech následujících kol všech částí juniorské ligy akademií, která je pro sezonu 2019/20 nejvyšší juniorskou soutěží.

Hokejový svaz letos na jaře ustanovil tzv. Juniorskou ligu akademií, která bude tou nejvyšší. Počet účastníků se měl snížit z 24 na 19, startovat v ní mělo všech sedmnáct týmů s akademiemi a dále Olomouc a rakouský Salcburk. Extraliga juniorů, do této sezony nejvyšší soutěž, si svůj název ponechá. De facto se ale stane až druhou nejvyšší ligou. Účastnit se jí mělo čtrnáct týmů včetně právě Vsetína, Havířova a Přerova.

Ty však s rozhodnutím svazu nesouhlasily, když si sportovními výkony v minulém ročníku zajistily účast v nejvyšší soutěži. Postižené kluby se obrátily na civilní soudy a Městský soud v Praze jim vyhověl. Nařídil předběžné opatření, v němž hokejovému svazu uložil povinnost odložit termín prvního kola a všech následujících kol všech částí juniorské ligy akademií.

Svazové vedení se ji ovšem na začátku září rozhodlo nahradit pohárovou soutěží s názvem O pohár DHL. Tu hrají stejné týmy, a dokonce podle předem připraveného losu pro juniorskou ligu akademií. Následně bylo proti svazu zahájeno exekuční řízení.

Je to šílenost. Rozhodnutí hokejového svazu je nebezpečné, zní ze Vsetína, Havířova a PřerovaVideo: Sport.cz

„Mohu potvrdit, že exekuční příkaz jsme obdrželi a že v příslušné lhůtě podáme návrh na zastavení exekuce. I nadále budeme postupovat zcela v souladu se zákony a platnými řády ČSLH," uvedl tiskový mluvčí hokejového svazu Zdeněk Zikmund pro ČTK.

Svaz stotisícovou pokutu zatím nezaplatil. Rozhodne se po poradě se svými právníky. „I nadále platí, že jediný, kdo může v předmětné záležitosti s konečnou platností rozhodnout, je soud, před kterým jsme připraveni všechny naše kroky obhájit," dodal Zikmund.

Reklama

Související témata: