Hlavní obsah

Hokejový svaz se odvolal. Oficiálně nic nevíme, hlásí Vsetín

lik, škvSport.cz

Posun, který nemá ještě výsledek. Český hokejový svaz se odvolal proti rozhodnutí Městského soudu v Praze ohledně pozastavení juniorské ligy akademií, který tribunál vynesl na začátku září. Za pozastavením stojí kluby Havířova, Vsetína a Přerova, které nesouhlasí s tím, že ČSLH v březnu zúžil nejvyšší juniorskou hokejovou soutěž a kluby bez statusu hokejové akademie z ní vyřadil.

Foto: Martin Pavlík

Fanoušci Vsetína.

Článek

„Český hokejový svaz se v závěru minulého týdne odvolal proti rozhodnutí Městského soudu v Praze ohledně pozastavení juniorské ligy akademií," potvrdil Sport.cz tiskový mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund, který nechce předjímat, kdy by mohl padnout verdikt.

Všechny tři kluby se společně kvůli vyřazení obrátily na civilní soud a ten jim dal za pravdu. Městský soud před necelými třemi týdny v Praze nařídil předběžné opatření, v němž hokejovému svazu uložil povinnost odložit termín prvního kola a všech následujících kol všech částí juniorské ligy akademií, která je pro sezonu 2019/20 nejvyšší juniorskou soutěží.

O co v kauze juniorské ligy jde?
Hokejový svaz letos na jaře ustanovil tzv. Juniorskou ligu akademií jako nejvyšší juniorskou soutěž. Počet účastníků se měl snížit z 24 na 19, startovat v ní mělo všech sedmnáct týmů s akademiemi a dále Olomouc a rakouský Salcburk. Extraliga juniorů, do této sezony nejvyšší soutěž, si svůj název ponechá, de facto se ale stane až druhou nejvyšší ligou. Účastnit se jí mělo čtrnáct týmů včetně celků ze Vsetína, Havířova a Přerova. Ty však s rozhodnutím svazu nesouhlasily, protože si sportovními výkony v minulém ročníku zajistily účast v nejvyšší soutěži.

„Oficiální informaci zatím nemáme. My pracujeme na dalších věcech z pohledu právníků, jak situaci uchopit," řekl v pondělí na krok ČSLH Daniel Tobola, jednatel Vsetína.

Svaz na reakci soudu regoval po svém. "V zájmu mládežnických reprezentací České republiky, které jsou z převážné většiny složeny právě z účastníků této soutěže, a v zájmu výchovy mladých hokejistů včetně jejich zápasového vytížení zorganizoval ČSLH pro účastníky Juniorské extraligy Akademií program v podobě turnaje O Pohár DHL (generální partner nejvyšší juniorské soutěže). Dvoukolový, systémem každý s každým hraný turnaj bude zahájen již dnes," vydal svaz prohlášení po vynesení předběžného opatření.

Reklama

Související témata: