Hlavní obsah

Jágr je pryč. Kdo by za něj převzal trofej? Nebo vyhraje Voráček?

Karlovy Vary

Adepti jsou při vší úctě k ostatním dva. Jaromír Jágr a Jakub Voráček jsou jasnými favority Zlaté hokejky, tradiční ankety o nejlepšího českého hokejistu sezóny. Nejproduktivnější český hráč tohoto ročníku NHL Voráček z Philadelphie jasně ovládl první část ankety, ale závěr sezóny a hlavně MS v Praze mohlo přinést vzestup obhájce vítězství i rekordmana Jágra z Floridy. Výsledky 47. ročníku ankety vyhlásí v sobotu na tradičním večeru v karlovarském Grandhotelu Pupp.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr, Jakub Voráček a Martin Erat po gólu na 3:2 v utkání MS s Lotyšskem.

Článek

Na vysoké pozice mají velké šance po vydařené sezóně i finalista Stanleyova poháru Ondřej Palát z Tampy či ofenzivní lídr Calgary Jiří Hudler. Ve hře jsou i zástupci nejvyšší domácí soutěže a KHL.

V elitní desítce nechybějí brankář Pavel Francouz z mistrovského Litvínova, centr Jan Kovář z Magnitogorsku, gólman Ondřej Pavelec z Winnipegu či útočníci Tomáš Plekanec z Montrealu, čtyřiačtyřicetiletý Martin Ručinský z Litvínova a Radim Vrbata z Vancouveru.

Na slavnostním večeru možná nebude ani polovina kandidátů. „Honza Kovář je na svatební cestě, Tomáš Plekanec zůstává v zámoří kvůli porodu, do Ameriky odletěl Jaromír Jágr a nezúčastní se ani Jiří Hudler," řekla ČTK Petra Pavelková z pořádající agentury BPA sport marketing. Jistá je účast Voráčka, Francouze, Ručinského, Vrbaty, jasno není u Paláta a Pavelce.

Organizátor ankety, Český svaz ledního hokeje (ČSLH), stejně jako loni stav hlasování u první desítky po druhém kole nezveřejnil. O konečném pořadí, které bude v sobotu zveřejněno, ale rozhodly jen hlasy udělené zástupci svazu, trenéry reprezentace, mládežnických výběrů, klubů nejvyšší soutěže a novináři ve třetím kole. Dříve získané hlasy se nezapočítávaly.

Jágr byl po prvním kole až jedenáctý

Po prvním kole vedl suverénně Voráček o 240 bodů před Palátem. Pětadvacetiletý hráč Philadelphie útočí na premiérový triumf ve Zlaté hokejce. V produktivitě NHL skončil s 81 body za 22 branek a 59 asistencí z 82 utkání celkově pátý. S deseti body za tři trefy a sedm asistencí z deseti utkání byl kapitán české reprezentace nejproduktivnějším hráčem týmu na domácím mistrovství světa v Praze.

Jágr, který je s jedenácti triumfy v anketě rekordmanem, byl po prvním kole na začátku března až jedenáctý. Po přestupu do Floridy a hlavně díky výkonům na světovém šampionátu se ale opět zařadil mezi favority. Třiačtyřicetiletý útočník v NHL zaznamenal v 77 duelech 47 bodů za 17 gólů a 30 asistencí. Na MS nasbíral v deseti duelech devět bodů za šest tref a tři přihrávky.

Přímý přenos galavečera vysílá v sobotu od 21:00 ČT1.

Elitní desítka - Zlatá hokejka 2015 (řazeno abecedně):
Pavel Francouz (HC Verva Litvínov)
Jiří Hudler (Calgary Flames/NHL)
Jaromír Jágr (New Jersey/NHL; Florida Panthers/NHL)
Jan Kovář (Metallurg Magnitogorsk/KHL)
Ondřej Palát (Tampa Bay Lightning/NHL)
Ondřej Pavelec (Winnipeg Jets/NHL)
Tomáš Plekanec (Montreal Canadiens/NHL)
Martin Ručinský (HC Verva Litvínov)
Jakub Voráček (Philadelphia Flyers/NHL)
Radim Vrbata (Vancouver Canucks/NHL)
Kdo získá Zlatou hokejku?
Jaromír Jágr
51,4 %
Jakub Voráček
44,1 %
někdo jiný
4,5 %
Celkem hlasovalo 3591 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 pp Česko - Kazachstán 3 : 4 pp   dohráno
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články