Hlavní obsah

Jaromír Jágr se objevil v komiksu. Je si podobný?

Praha

Český hokej se dočkal svého komiksu. Jmenuje se stejně jako ten fotbalový. Hrdinové. Připomíná zásadní momenty nejpopulárnějšího sportu u nás. „Vybrali jsme sedm nejzásadnějších milníků a doplnili je o příběhy hokejistů Ivana Hlinky, Dominika Haška a Jaromíra Jágra,“ říká jeden z autorů Ondřej Fuczik. Knížka se křtila exhibičním zápasem a také sněhem. Co na ni říkají hokejové legendy, se dozvíte ve videu.

Český hokej má svůj komiks. Nechybí v něm samozřejmě ani Jaromír Jágr.Video: Sport.cz

 
Článek

Nejzapeklitější byly pro autory kapitoly o hvězdné osmašedesátce, tedy Jaromíru Jágrovi. „Proč? Protože mi na něm hodně záleželo. Je to hokejista, jehož kariéru sleduji většinu svého života. Takže jsem to nechtěl zkazit," vysvětluje Fuczik.

„Myslím, že Jágr se dá lehce nakreslit a všichni ho v knížce poznají," říká olympijský vítěz z Nagana František Kučera. Souhlasí s ním i mistr světa z roku 1985 Jiří Hrdina. „Všichni hráči jsou si tam podobní, poznal jsem v podstatě všechny."

Na křtu knihy Hrdinové hokeje nechyběl ani hrdina fotbalový. Vladimír Šmicer, který si zahrál i exhibiční zápas a prozradil, že hokej mu teď dělá líp než fotbal. „Když mám možnost zahrát si s hokejisty, je to bomba, protože umí skvěle nahrát. A zatímco u fotbalu mě všechno bolí, tady ne. Člověk se vypotí a nic mě druhý den nebolí, takže je to lepší."

Reklama

  Česko - Švédsko dnes 16 : 00
20240504T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švédsko
Česko vs. Švédsko
Česko
Švédsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.