Hlavní obsah

Je konec! Král ukončil všechny neprofesionální soutěže pro aktuální sezonu

Praha

To, co už delší dobu viselo ve vzduchu, se v pondělí stalo skutečností. Vzhledem k přetrvávajícímu nouzovému stavu a souvisejícím vládním opatřením včetně zákazu amatérských soutěží a sportování na zimních stadionech rozhodl prezident Českého hokeje Tomáš Král z pověření výkonného výboru Českého hokeje o ukončení tuzemských neprofesionálních soutěží v sezoně 2020/21.

Foto: Sport.cz

Prezident Českého hokeje Tomáš Král

Článek

Ukončeny tak byly II. liga ČR (třetí nejvyšší soutěž), extraliga juniorů a dorostu, liga juniorů a dorostu, žákovské soutěže a soutěž žen. Dohrávat se tak v tomto ročníku budou jen seniorská extraliga a Chance liga.

Z důvodu vládních opatření musely být neprofesionální soutěže zastaveny už 11. října loňského roku a není reálné, aby účastníci sehráli alespoň polovinu utkání nezbytných pro určení postupujících a regulérní dokončení soutěží. V juniorské lize Akademií vyprší nejzazší termín pro řádné dokončení ročníku v nejbližších dnech.

„Ani okolnostmi vynucené ukončení soutěží neznamená konec hokejové sezony," nechal se slyšet Tomáš Král.

„Znovu proto apeluji na majitele a provozovatele zimních stadionů, aby ledové plochy podle možností nerozpouštěli, protože tréninková činnost a náhradní zápasový program budou zahájeny, jakmile to vládní opatření umožní. Je to v zájmu nejen hokeje, ale především zdravého vývoje populace a sportování dětí a mládeže vůbec," dodal svazový prezident.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko