Hlavní obsah

Jokerit po odchodu z KHL vynechá příští sezonu, pak chce hrát finskou ligu

Jokerit Helsinky po odstoupení z Kontinentální hokejové ligy nebude hrát v příští sezoně žádnou soutěž. Od ročníku 2023/24 by se chtěl vrátit do finské ligy, kterou opustil před osmi lety. Klub to oznámil na svém webu.

Foto: Sport.cz

Hokejisté Jokeritu, ilustrační foto.

Článek

Jokerit se v uplynulých týdnech zbavil i dalších vazeb na Rusko kvůli jeho invazi na Ukrajinu. Čtyřicetiprocentní podíl v klubu od společnosti oligarchy Vladimira Potanina odkoupil legendární útočník Jari Kurri. Pětinásobný vítěz Stanleyova poháru se tak stal jediným majitelem Jokeritu.

Vedení klubu podá přihlášku do finské ligy a bude čekat, zda bude přijata. "Čeká nás hodně práce, abychom ukázali, že jsme schopni ligu hrát. Momentálně hledám někoho, kdo by vlastnil klub se mnou. Jsem přesvědčený, že dokážeme splnit všechna požadovaná kritéria," uvedl Kurri.

Šestinásobný finský šampion bude muset vyřešit mimo jiné, kde bude hrát. Od roku 1997 nastupoval v Hartwall Areně, která však má ruské majitele. Pokud se to nezmění, bude Jokerit podle svého prohlášení hledat jiné působiště.

Ukrajinský hokej se nevzdává.Video: Sport.cz

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice