Hlavní obsah

Kanadské hokejisty povede na Světovém poháru trenér Babcock

Hlavním trenérem hokejistů Kanady příští rok na Světovém poháru bude Mike Babcock. Současný lodivod Toronta je jediným koučem v takzvaném Triple Gold Clubu a dostane tak šanci vyhrát další velkou akci po olympijských hrách, mistrovství světa a Stanley Cupu.

Foto: Graham Hughes, ČTK/AP

Kouč Toronta Mike Babcock povede hokejisty Kanady při SP v roce 2016.

Článek

Dvaapadesátiletý Babcock by měl být oficiálně představen na čtvrteční tiskové konferenci. Informaci dnes přinesl web televizní stanice TSN. Kanada bude na Světovém poháru v základní skupině spolu s USA a týmem Evropy jedním ze soupeřů českého týmu.

Turnaj se bude hrát od 17. září v Babcockově nynějším domácím prostředí v Torontu. Uznávaný kouč přišel před sezonou k Maple Leafs po deseti letech v Detroitu, s nímž postoupil vždy do play off a v roce 2008 získal Stanley Cup.

Babcockovými asistenty budou Joel Quenneville z Chicaga a Claude Julien z Bostonu. Quenneville měl být hlavním koučem Kanady na mistrovství světa v Praze v roce 2004, ale poté, co krátce před začátkem šampionátu zkolaboval kvůli vyčerpání organismu, nahradil ho jeho tehdejší asistent Babcock a dovedl Kanadu k titulu. Další dvě zlata získal Babcock na olympijských hrách ve Vancouveru 2010 i loni v Soči.

Reklama

Související témata: