Hlavní obsah

Kdo vyhraje virtuální MS v hokeji? Češi hrají s Velkou Británií

Praha

Hodně věcí se v době koronaviru změnilo. Hokejové mistrovství světa ve Švýcarsku bylo zrušeno, přesto mají fanoušci šanci pozorovat a hlavně ovlivňovat vývoj na turnaji. IIHF pořádá virtuální světový šampionát. O výsledcích utkání rozhoduje hlasování příznivců hokeje. Ve středu od 16:20 „hrají“ Češi s Velkou Británií. Porazí outsidera?

Foto: IIHF

Místo puku se rozhoduje od počítače, takové je virtuální MS v hokeji.

Článek

Češi mají ve skupině za sebou už tři duely. Prohráli 4:5 se Švédy na nájezdy, porazili Bělorusko 6:3 a těsně Kanadu 6:5. Po Velké Británii fanoušci rozhodnou také o výsledcích zápasů se Slováky, Dány a Němci.

Český národní tým si zatím drží třetí místo ve virtuální skupině. V čele je neporažené Slovensko. Ve druhé skupině zatím neztratilo body Finsko a Lotyšsko. Plán českého týmu je následující: 13. května Česko - Velká Británie (16:20), 16. května Slovensko - Česko (20:20), 18. května Česko - Dánsko (20:20) a 19. května Česko - Německo (16:20). Čtvrtfinále jsou na programu 21. května.

Virtuální šampionát organizátoři vymysleli pro připomenutí turnaje, který měl v těchto dnech probíhat v Curychu a Lausanne.

Na sociálních IIHF (Facebook, Instagram, Twitter a VKontakt) je pro fanoušky připraven herní plán, kde mohou hlasovat o vítězi během dvou hodin každého utkání. Na základě hlasů a magického vzorce vyjde výsledek každého duelu. Tímto stylem proběhne celý turnaj. Kdo se stane virtuálním mistrem světa?

Reklama