Hlavní obsah

Kolaps v první třetině stál Kometu postup. Netuším, co se stalo, krčil rameny útočník Vincour

Brno

Brněnští hokejisté mezi čtyři nejlepší celky Ligy mistrů nepostoupili. Po nadějné remíze 3:3 ve Finsku doplatili ve čtvrtfinálové odvetě s Jyväskylä na katastrofální vstup do utkání. Třígólové manko z úvodní třetiny už nedohnali a po prohře 3:5 se český šampión se soutěží loučí.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak inkasuje gól utkání čtvrtfinále play off hokejové Ligy mistrů proti Jyväskylä.

Článek

„První třetina nás bohužel stála celý zápas. Absolutně netuším, co se v ní stalo. Velká škoda vyřazení," krčil rameny smutný útočník Komety Tomáš Vincour. Přitom finský tým dorazil do Brna se zpožděním a musel na led hned po příjezdu z letiště. „Měla to být naše výhoda, opak byl ovšem pravdou. Naše zbytečné chyby soupeř důsledně trestal," posteskl si.

Brňané zvedli hlavy až uprostřed utkání. „Postupně se nám povedlo s pomocí našich skvělých fandů snížit na 3:4 a rázem bylo ze zápasu drama. Měli jsme ještě dost času vynutit si prodloužení, avšak vyrovnávací gól se nám bohužel vstřelit nepodařilo," mrzelo asistenta trenéra Kamila Pokorného.

Jeho mužstvo zkusilo už téměř dvě minuty před koncem power play, avšak finský celek trefou do prázdné branky zpečetil vítězství a postup do semifinále. „Doplatili jsme na kolaps v úvodní dvacetiminutovce, v níž nám vůbec nešly nohy. Ztráceli jsme spoustu puků, valil se na nás jeden útok za druhým. Pomohla nám pak redukce sestavy na tři formace, ale dorovnat manko jsme nestihli," litoval Pokorný.

Vincour připustil, že prohrávat záhy 0:3 nebylo pro Brňany, jimž chyběli reprezentanti Erat s Němcem, nic příjemného. „Až když jsme začali víc bruslit a častěji se snažili o střelbu, hrál se vyrovnaný hokej. Škoda jen, že jsme nepřidali čtvrtý gól," štvalo ho.

Vincour přesto považuje účast Komety v Lize mistrů za nesmírně užitečnou. „Konfrontace především se severskými týmy pro nás byla obrovským přínosem. Ověřili jsme si, v čem zaostáváme a na čem musíme zapracovat. Zejména v bruslení jsou mnozí hokejisté ze švédské či finské ligy jinde než my. To nám otevřelo oči. Zkušenosti, které jsme v kvalitní soutěži nabrali, bychom teď měli zúročit v domácí extralize," plánoval.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  2 : 3 sn Švédsko - Česko 2 : 3 sn   dohráno
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Česko - Kazachstán dnes 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán