Hlavní obsah

Kouč Gudas viní rozhodčího, že nadává hráčům. Sudí se ohání detektorem lži, žádá omluvu

Praha

Český hokejový trenér slovenských Piešťan Leo Gudas obvinil po skončení druhého čtvrtfinálového zápasu série s Košicemi čárového rozhodčího Martina Korbu, že v průběhu duelu vulgárně nadával jeho hráčům. Slovenský sudí to razantně odmítá a od Gudase chce slyšet veřejnou omluvu.

Foto: Profimedia.cz

Leo Gudas.

Článek

„Musím říct, že jsem ještě nezažil, aby někdo sprostě nadával mým hráčům na ledě. Byl to člověk s číslem 44 na dresu a nebyl to Gabriel Spilar (hráč Košic)," prohlásil Gudas na pozápasové tiskové konferenci na adresu Korby.

Ke spornému momentu mělo dojít na konci první třetiny, kdy byl udělený menší trest hráči Piešťan Eduardu Šedivému. „Jelikož už první třetina končila, přijel jsem k hráči Piešťan číslo 21 (Šedivému) a oznámil mu, že od druhé třetiny je vyloučený za podražení. V tom okamžiku kolem mě bruslil ke střídačce hráč Piešťan číslo (92 (Martin Škadra) a vulgárně mi nadával," uvedl Korba v prohlášení zaslaném serveru hokej.sk, že terčem nadávek byl naopak on sám.

Následně podle čárového arbitra přistoupil k mantinelu na své střídačce Gudas. „Verbálně na moji osobu zaútočil, jak jsem si mohl dovolit nadávat jeho hráčům. Zůstal jsem tiše stát a jen jsem se nevědomky podíval na trenéra Piešťan Gudase, co to povídá. Doteď nechápu, z jakého důvodu si to vymyslel. A jak hlavně v té chvíli zjistil, že jsem jeho hráčům sprostě nadával, když ani nebyl účastníkem komunikace mezi mojí osobou a dvojicí hráčů."

Korba klidně půjde i na detektor lži

Korba je klidně ochotný podstoupit zkoušku na detektoru lži, aby se ukázala pravda. „Jsem si na tisíc procent jistý, že vítězem bych byl já a trenér Piešťan by za celou nesmyslnou, vymyšlenou a nepravdivou záležitost zaplatil," tvrdí Korba a od Gudase, bývalého vynikajícího obránce, který je čtyřnásobným držitelem bronzové medaile z mistrovství světa a vlastní i stejně cenný kov z olympiády 1992 v Albertville, žádá omluvu.

„Ať tak učiní veřejně během přímého přenosu Slovenské televize ze zápasu play off extraligy v této sezóně. V opačném případě budu zvažovat právní kroky a bránit se v občanskoprávním řízení za poškození dobrého jména a pomluvy," uzavírá rozhodčí, který na nejvyšší úrovni píská už šestnáct let. „Za celou tu dobu jsem žádnému hráči vulgárně nenadával. Nikdy bych si to nedovolil, ať už osobním či pracovním životě. Každého člověka si totiž velmi vážím."

Košice hrají ve čtvrtfinále play off nejvyšší slovenské soutěže s Piešťany 1:1 na zápasy. Třetí pokračování je na programu dnes, výhodu domácího prostředí bude mít Gudasův tým.

Reklama