Hlavní obsah

Färjestad - Liberec 2:0Liberec v dramatické koncovce uhájil postup

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Nygard 1 : 0
59. Nygren 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce sice prohráli v odvetném utkání prvního kola play off Ligy mistrů na ledě Färjestadu 0:2, přesto postupují do osmifinále, ve kterém se utkají s Vítkovicemi. Česká republika tak má již jistého účastníka čtvrtfinále evropské klubové soutěže.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brando Radivojevič (vpravo) z Liberce a Anton Grundel z Färjestadu v prvním vzájemné utkání.

Článek

Úřadující český mistr vyhrál před týdnem v domácím prostředí 4:1 a postup do dalšího kola dnes ve Švédsku hájil bez větších problémů až do konce. Domácí se přiblížili na gól možnému prodloužení až při závěrečné power play, třetí branku však již i při pokračující hře bez gólmana přidat nedokázali.

V první třetině se do větších šancí dostali jen Stapleton a Lakatoš, ani jeden z nich však skóre otevřít nedokázal. Bezbrankový stav změnil až na začátku druhé části Nygard, jenž pokořil Willa dokonce při liberecké přesilové hře.

Následně si ale oba brankáři připsali řadu jistých zákroků, získat větší klid na liberecké hokejky mohli Lakatoš nebo Radivojevič, Haugena však nepřekonali. V 52. minutě putoval předčasně do kabin český reprezentant ve švédských službách Gulaš, hosté však pětiminutovou přesilovku nevyužili.

Když poté v 58. minutě zvýšil vedení domácích tečovanou střelou Nygren, Tygrům lehce zatrnulo. Další inkasovaný gól by totiž duel poslal do prodloužení. Hráči Färjestadu však Willa potřetí překonat nedokázali a v soutěži tak končí.

Odvetné utkání 1. kola play off hokejové Ligy mistrů:
Färjestad - Bílí Tygři Liberec 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávka: 21. Nygard (L. Persson), 59. Nygren. Rozhodčí: Lemerlin (Rak.) Johansson - Persson, Wernström (všichni Švéd.). Vyloučení: 4:2, navíc Gulaš (Färjestad) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 1832. Výsledek prvního zápasu: 1:4.
Färjestad: Haugen - Tollefsen, Nygren, Holös, Skogs, Wikstrand, Enok, Brandhammar - Gulaš, Asplund, Aslund - A. Johansson, Ryno, Nygard - J. Persson, Stapleton, M. Nilsson - O. Steen, L. Persson, Svensson - Jämtin. Trenér: L. Carlsson, A. Karlsson a Pennerborn.
Liberec: Will - Šimek, Ševc, Pyrochta, Derner, Vitásek, Jánošík - Lakatoš, P. Jelínek, Krenželok - Svačina, Bulíř, Radivojevič - Bartovič, Bližňák, D. Špaček - J. Stránský, Vantuch, Ordoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice