Hlavní obsah

Milá podpora. Fandové Kamzíků virtuálně takřka vyprodali stadion

Poprad/Praha

Skvělý nápad slaví úspěch. Fanoušci hokejového klubu z Popradu v těžkých časech podpořili svůj tým, když se rozhodli, že virtuálně vyprodají vlastní zimní stadion, jehož kapacita činí 4233 míst.

Foto: Joshua Clipperton, ČTK/AP

Hokejové haly zejí v době pandemie koronaviru prázdnotou.

Článek

Klub zpod Tater, za který v základní části nastupovali mimo jiné brankář Tomáš Vošvrda, obránce Petr Ulrych a v závěru i českým fanouškům dobře známý Martin Réway, spustil iniciativu v pátek 13. března. Od tohoto dne mohli příznivci Kamzíků přispět symbolickou částkou na transparentní účet, na který se nakonec sešlo 25 tisíc eur. Klub tak prodal 3309 symbolických vstupenek a tribuny by se tedy zaplnily z osmdesáti procent.

„Velmi si vážíme pomoci všech fanoušků a děkujeme jim za podporu," uvedl pro oficiální internetové stránky klubu ředitel a předseda představenstva HK Poprad Ľudovít Jurinyi.

Finanční sumu využije slovenský celek, jenž v předčasně ukončené sezoně kvůli hrozbě koronaviru skončil v extralize na čtvrtém místě, na krytí mzdových nákladů pro hokejisty a pracovníky klubu.

Sbírka dnešním dnem oficiálně končí, účet však bude kvůli veřejné kontrole stále veden a fandové tak mohou přispívat i nadále.

Reklama

Související témata: