Hlavní obsah

Pastrňák skončil jako brankář. Šlo to se mnou z kopce, přiznal

Hokejový útočník David Pastrňák je v současnosti nejlepším českým střelcem a postrachem většiny brankářů v NHL, v dnešní exhibici v pražském Edenu se ale představil v netradiční roli. Od Petra Mrázka si vypůjčil gólmanskou výstroj a ve třetí třetině čelil střelám hráčů výběru Jaroslava Bednáře a Marka Tomici. A nevedl si špatně.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Vpravo Jaroslav Bednář ze Slavie při exhibičním hokejovém utkání HC Slavia Praha - Výběr hvězd, v němž se loučil s kariérou spolu s Markem Tomicou.

Článek

"Vždy jsem chtěl být gólman, ale je to finančně náročné, takže mi to nikdy nevyšlo a jsem rád," pousmál se Pastrňák v rozhovoru s novináři. "Bylo to náročné. V bráně bylo vedro a podle mého jsem shodil tak deset kilo. Byla dobrá atmosféra. Oslovil mě Bedýnka, občas chodím do brány s fotbalisty a on tam chodí. Váhal jsem. Ale je to super akce, tak jsem se kývnul," řekl.

Hvězda Bostonu se do branky občas postaví v Říčanech, kde chodí na led s bývalými fotbalisty. "Jako dítě jsem chytával na betonu, ale na ledě bylo tohle moje třetí vystoupení. Normálně jsem si vzal hráčské brusle, jen jsem měl 30 kilo navíc," uvedl šestadvacetiletý útočník, který za 20 minut inkasoval tři góly. Předtím stihl ale dvě branky sám vstřelit.

Hned na začátku předvedl výtečný zákrok proti Bednářovi s Tomášem Vlasákem. "To se mi ještě povedlo, měl jsem ještě sebevědomí z fotbalistů. Pak jsem ale dostal blbý gól a šlo to se mnou z kopce. Fyzicky jsem na tom nebyl dobře," přiznal Pastrňák, jehož nakonec oba hráči i Tomáš Hertl pokořili.

Bednář po exhibici přiznal, že měl velkou radost, že Pastrňák na jeho nápad kývl. "Tajili jsme to pro fanoušky. Čekal jsem, že hodně lidí bude koukat a spíše bude negativní, co se cpe do brány, když čekají jeho finesy. Jsem rád, že zákroky dokázal, že je opravdu šikovný v bráně. Mně třeba vychytal do prázdné branky slidem a lidi uznali, že není jen geniální hokejista, ale i šikovný brankář," řekl Bednář.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec