Hlavní obsah

Pouzar chce vybudovat moderní hokejové centrum, žádá o dotaci

Už za pár let by mohlo v Českých Budějovicích vyrůst nové moderní hokejové centrum. Alespoň má takový sen legenda místního hokeje Jaroslav Pouzar, jehož společnost Pouzarsport je autorem a investorem ambiciózního projektu. Bude ovšem záležet na tom, zda uspěje se svou žádostí o finanční podporu ze Strukturálních fondů Evropské unie. Předpokládané náklady mají být 160 miliónů korun.

Článek

Hokejové centrum Pouzar, jehož komplex má vyrůst v atraktivní českobudějovické lokalitě Čtyři Dvory, má za cíl přispět k rozvoji cestovního ruchu v regionu jižních Čech. Nový sportovně-rekreační areál turistům nabídne špičkové zázemí zahrnující ubytovací kapacity, ledovou plochu, tělocvičnu, restauraci či wellness centrum. Projekt rovněž počítá s podporou volnočasových aktivit mládeže. V rámci centra bude provozována škola pro mladé hokejisty s názvem Pouzar Hockey Academy.

„Hokejovým centrem chceme oslovit zejména domácí a zahraniční turisty, kterým nabídneme kvalitní sportovně-rekreační služby po celý rok bez ohledu na aktuální počasí. Zároveň bychom chtěli pomoci dětem. Sportem se nejlépe bojuje proti drogám či alkoholu. Mladým hokejistům nabídneme zázemí, řád i možnost se osobně potkávat s jejich sportovními vzory včetně osobností z NHL,“ vysvětluje Jaroslav Pouzar.

Vše ovšem závisí na získání dotace z fondů Evropské unie. Společnost Pouzarsport spol. s r.o. proto podala ve spolupráci s poradenskou společností Renards dotační, s.r.o. žádost o finanční podporu z Regionálního operačního programu Jihozápad. Pokud se podaří dotaci získat, investor je schopen neprodleně zahájit práce na projektu. Samotná realizace by pak neměla přesáhnout šestnáct měsíců.

„Jsem přesvědčen, že dotace na náš projekt bude úspěšně vyřízena a naše centrum v příštích letech pomůže rozvoji cestovního ruchu a mládežnického hokeje v České republice,“ je optimistou dvojnásobný mistr světa a držitel tří prstenů za vítězství ve Stanley Cupu.

Hokejové centrum Pouzar má podporu také u krajských politiků. „Vznik a činnost tohoto centra by mohla podpořit cestovní ruch v celém našem regionu,“ vysvětlil hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola (ČSSD). „Projekt tohoto centra samozřejmě vítám, protože podpora cestovního ruchu a volnočasových aktivit mládeže plně koresponduje s dlouhodobou koncepcí rozvoje našeho města,“ sdělil své stanovisko také primátor Českých Budějovic Miroslav Tetter (KDU-ČSL).

Reklama

Související témata: