Hlavní obsah

Rytíř v hokejové zbroji. Jágr má svůj komiks

Právě teď mu není moc do tance. Hokejové Kladno se krčí v extraligovém podpalubí a Jaromíra Jágra štvou zlostné reakce fanoušků. Náladu by mu ale trochu mohl vylepšit komiks, jenž o něm v těchto dnech vychází.

Foto: David Taneček, ČTK

Jaromír Jágr

Článek
Fotogalerie

V úterý má v paláci Luxor křest knížka "Jágr, legenda" autorů Lukáše Csicselyho a Vojtěcha Šedy, která vychází v nakladatelství 65. pole a prodává se za 498 Kč.

"Vyrůstali jsme v devadesátých letech a v té době byl pro nás Jágr superhrdina," popisuje Csicsely svůj komiksový epos.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Radost v podání legend. Tomáš Plekanec (vlevo) a Jaromír Jágr se radují na ledě Sparty.

Od bruslení na rybníku, přes cepování od táty až po Stanley Cupy a triumf v Naganu je Jágr vykreslen jako rytíř, který jen místo brnění nosí hokejovou výstroj. Jako v každém správném eposu ho na jeho cestě sužují protivenství, obavy a nejistota. Komiks Jágr, legenda ale hlavně připomíná slavné chvíle, kdy se NHL klaněla českému králi.

Autoři vědomě rezignovali na bulvární linku Jágrovy kariéry a soustředili se na hokejová zápolení, díky kterým si vesnický klučina z Hnidous podmanil zámoří.

Kdo si chce připomenout milníky dráhy nejlepšího evropského hokejisty historie, je pro něj 160 nabušených stránek komiksu tou pravou volbou.

Reklama

Související témata: