Hlavní obsah

Šlo o život. Na rvačku hned hokejisté zapomněli, nastaly chvíle hrůzy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při pohledu na bezvládně ležící tělo rychle zapomněli, že by měla přijít na řadu šarvátka a odplata za náraz na mantinel. Všechna pozornost záhy směřovala k vážně zraněnému hokejistovi. V prvním utkání finálové série maďarsko-rumunské ligy mezi Csíkszeredou a Ferencvárosem zažívali aktéři chvíle velkých obav.

Foto: @ facebook Csíseredai Sportklub

Český hokejista David Stach v dresu Csíkszeredy na vhazování v ukání s Ferencvárosem. Ilustrační snímek.

Článek

K mrazivému okamžiku došlo v 15. minutě, kapitán Ferencvárose Gergő Nagy narazil na mantinel Alpára Sallóa. Tomu vzápětí odletěla přilba a ještě se udeřil o led.

Domácí hráč skončil v nemocnici, slovenská média přebírají informace maďarských webů, které informují, že Salló byl ve stavu, kdy byl jeho život v ohrožení.

Prezident Csíkszeredy (v rumunštině název města zní Miercurea Ciuc) László Hodos později uvedl, že hráč krvácel do mozku a že jeho celkové zotavení je nejisté. Lékaři se ovšem vyjádřili, že se záhy zmenšilo nebezpečí otoku mozku a nebezpečí ohrožení života pominulo.

Sedmadvacetiletý hráč nicméně podstoupil neurochirurgický zákrok a čeká ho dlouhá rekonvalescence.

Nagy za zákrok přímo na ledě nedostal trest, ligové orgány mu ale později na tři utkání zastavily činnost.

Ferencváros protestoval, verdikt považoval za příliš tvrdý. Podle klubu ze strany hráče v souboji nebyl žádný nesportovní úmysl.

Maďarský tým vyhrál 5:1, další tři zápasy ovšem prohrál a lepší pozici má celek z Rumunska, v němž působí i český hráč David Stach.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko