Hlavní obsah

Slovenský talent dostane další šanci. Spolu se Sedláčkem míří do Košic

Dvě nové posily oznámil hokejový klub z Košic. Do brankoviště povolal českého brankáře Jakuba Sedláčka, který v uplynulé sezoně chytal ve Spartě. Duhou posilou se stane Martin Réway, velký talent slovenského hokeje, který se pokouší nadále restartovat kariéru po zdravotních problémech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Réway dostane další šanci, bude hrát za Košice

Článek

„Do Košic se moc těším, pauza bez hokeje byla dlouhá. Těším se na nové spoluhráče. Myslím, že to tu vypadá na perspektivní tým. Košice jsou stále slovenským velkoklubem se skvělými fanoušky. Už se nemůžu dočkat, až ten kolotoč začne," citují Sedláčka webové stránky extraligového klubu.

Český gólman se má stát jedničkou v Košicích. Svoji pozici si bude chtít vydobýt také Réway, který zkusí štěstí už v sedmém klubu od doby, kdy vynechal sezonu 2016/2017 kvůli zdravotním potížím. V roce 2015 mu lékaři zjistili problémy se srdcem.

„Sám nás kontaktoval a projevil zájem hrát a pomoct Košicím. Rozhodli jsme se mu dát šanci. Stále věříme, že když bude Martin zdravý, může nám výrazně pomoct. Jeho individuální schopnosti jsou stále na vynikající úrovni," věří v úspěšný restart sportovní ředitel klubu Jan Šťastný.

Réway měl před lety našlápnuto stát se velkou hvězdou, jenže hokejový útočník svůj obrovský talent nikdy nenaplnil. Od sezony 2014/2015 postupně hrál ve Spartě, Fribourgu ve Švýcarsku, poznal i tým Laval Rocket v AHL. Po vynucené roční zdravotní pauze následoval Slovan Bratislava, Dolný Kubín, Tingsryds ve Švédsku, Kladno, Poprad a nyní Košice.

„Jsem velmi šťastný, že jsem se stal součástí tohoto mladého ambiciózního týmu, který Košice skládají. Situace není v klubu ideální, ale to neznamená, že nemůžeme hodně lidí a týmů překvapit. Důležité je, jak si sedneme jako kolektiv, potom je možné všechno. Budeme nastupovat s pokorou, ale také s respektem," slíbil Réway.

Reklama