Hlavní obsah

Smrt byla blízko. Hokejistu v bezvědomí zachránil na ledě duchapřítomný trenér

K tragédii nebylo daleko. V utkání amatérské hokejové soutěže v ruském městě Kstovo (zhruba 30 kilometrů od Nižního Novgorodu) upadl Dmitrij Tuturkin do bezvědomí poté, co se po kontaktu s protihráčem udeřil hlavou o mantinel a následně o led. Zraněnému hráči zachránila život duchapřítomnost jeho trenéra.

Trenér zachránil hokejistovi život

 
Článek

K bezvládně ležícímu Tuturkinovi se ihned začal sklánět hráč soupeře, se kterým byl před ošklivým pádem v souboji. Že je situace opravdu vážná, pochopil i trenér Ivan Orlov, který okamžitě vtrhl na led, aby svému svěřenci poskytl první pomoc.

„Nejdřív jsem si myslel, že Dmitrij vstane, jenže on ztratil vědomí a přestal dýchat," vyprávěl pro sport-express.ru Orlov, který začal s masáží srdce a poté i s umělým dýcháním z úst do úst.

„S pomocí hráčů se nám podařilo otevřít mu pusu a po asi mém desátém vdechu jsem byl úspěšný. Odhaduju, že Dmitrij nedýchal zhruba minutu," doplnil Orlov.

Tuturkin je nyní v nemocnici pod dohledem lékařů. Pádem na mantinel utrpěl zlomeniny žeber a klíční kosti, je ale ve stabilizovaném stavu. Orlov obdrží za svůj duchapřítomný zásah ocenění.

Reklama

Související témata: