Hlavní obsah

Společnost Vsetínská hokejová je v likvidaci

VSETÍN

Vedení Vsetínské hokejové se koncem uplynulého týdne rozhodlo zrušit společnost formou likvidace. Reagovalo tak na protahující se soudní spor s Asociací profesionálních klubů (APK) potažmo s hokejovým svazem, který vyústil ve vyřazení Valachů z nejvyšší hokejové soutěže. Na návrat seniorského hokeje do Vsetína však tato skutečnost nemá vliv, informovala v pondělí ČTK mluvčí vsetínské radnice Eva Stejskalová.

Foto: www.hc-vsetin.cz

Zimní stadión ve Vsetíně

Článek

"K tomuto kroku jsme přistoupili ze dvou důvodů. Jednak stále není rozhodnuto ani o místní příslušnosti soudu, což znamená, že stále není jasné, který soud bude naši kauzu řešit, zda pražský, nebo vsetínský. Toto rozhodnutí přitom údajně mělo padnout už do konce minulého roku. Druhým závažným aspektem jsou neukončená jednání o převodu zimního stadionu na město," uvedl vsetínský místostarosta a člen představenstva Vsetínské hokejové Lubomír Gajdušek.

Převod zimního stadionu na město měl být totiž jedním z pilířů revitalizace společnosti, jejíž hospodaření negativně ovlivnilo právě rozhodnutí APK, která loni v červnu vyloučila vsetínský klub z extraligy a zároveň mu neumožnila hrát nižší soutěž. "Valachům se tak výrazně omezil příliv prostředků od sponzorů," řekla Stejskalová.

Akcionáři se proto rozhodli řešit situaci zrušením společnosti likvidací; byl tedy do ní jmenován likvidátor, který bude vystupovat jako statutární orgán. Tato forma zrušení společnosti přitom předpokládá její likviditu, to znamená nejhůře vyrovnanou bilanci aktiv a pasiv. "V případě, že se podaří v dohledné době soudní spor s APK a hokejovým svazem dotáhnout do úspěšného konce, může se likvidace zastavit," dodal Gajdušek.

Tato skutečnost však podle něho nemá vliv na budoucnost seniorského hokeje, o jehož návrat vedení města usiluje. "Tímto v žádném případě nedáváme od seniorského hokeje ruce pryč. Naopak, nadále probíhají intenzivní jednání o jeho návratu na Vsetín a já věřím, že v dohledné době budu moci hokejovým fanouškům sdělit pozitivní zprávy," uzavřel Gajdušek.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články