Hlavní obsah

Svaz připravuje úzkou spolupráci se společností BPA

PRAHA

Představitelé Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) a společnosti BPA, která je marketingovým partnerem extraligy, se na středečním zasedání výkonného výboru dohodli na podmínkách užší spolupráce. Ta by měla začít fungovat již od nadcházející sezóy 2008/09, předcházet jí však musí ještě podpis smlouvy.

Článek

BPA bude spolupracovat s hokejovým svazem i na reprezentační úrovni, neboť bude v úzkém vztahu se všemi národními týmy. "Kontrakt bude oficiálně podepsán před startem nové extraligové sezóy, bližší informace oznámíme na tiskové konferenci v září," uvedla předsedkyně představenstva Jana Obermajerová pro server hokej.cz, který právě BPA kromě jiného provozuje.

Dlouhodobější marketingová spolupráce by se měla týkat i televizních práv, médií a dalších oblastí. Pokud vše skutečně skončí dohodou, mohl by se ČSLH vymanit z velmi tíživé situace, do níž se dostal. Na konci června při volbě nového předsedy přiznalo vedení svazu, že k smluvnímu naplnění rozpočtu chybí zajistit 23 miliónů korun.

Pro obě strany je dohoda logickým vyústěním dané situace, kdy ČSLH potřebuje profesionálně zabezpečit svoji činnost zejména s ohledem na přísun finančních prostředků, BPA zase naproti tomu měla zájem na rozšíření své pozice exkluzivního marketingového partnera v ledním hokeji, v němž je dokonce výhradním marketingovým partnerem O2 extraligy. Kromě jiného také organizuje letní Tipsport Cup nebo připravuje hokejový galavečer.

Řešení, jak ze špatné ekonomické situace ven

"Zatím je to dohoda o tom, že budeme pracovat na smlouvě, a zároveň deklarace vzájemné spolupráce," řekl nový šéf českého hokeje Tomáš Král. Předseda ČSLH tak dostál svému prohlášení, které řekl krátce po svém zvolení. Už tehdy měl podle svých slov připravená řešení, jak ze špatné ekonomické situace ven. "Od té doby, co jsem nastoupil na svazu, jsem měl několik zásadních jednání, z nichž mi vyplynula skutečnost, že je potřeba spolupracovat s opravdu velkým partnerem," uvedl Král.

Smlouva by měla být výsledkem jeho snažení. "Je to určitě cesta k zajištění chodu svazu a celkově hokeje jako takového. Snažíme se celou věc řešit rychle, i proto, že ta situace (svazu) není vůbec jednoduchá a je potřeba ji velice rychle vyřešit," ujistil Král.

ČSLH by měl na základě vznikající smlouvy podstoupit společnosti BPA veškerá svá marketingová, reklamní, osobnostní a mediální práva české hokejové reprezentace na všech věkových úrovních. Spolupráce má začít s okamžitou platností po oficiálním podpisu smlouvy, kdy také zástupci obou stran zveřejní detaily vzniklé dohody.

Reklama

  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Česko - Rakousko dnes 17 : 10
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín