Hlavní obsah

Třinci do semifinále Spengler Cupu pomohl bizarní gól. Ruský brankář jen nevěřícně zíral

Davos/Praha

Takový gól se jen tak nevidí. Třinec si ve čtvrtfinále Spenglerova poháru v Davosu poradil s hokejisty Ufy 3:2. Ocelářům pomohla v nedělním utkání šťastná trefa z druhé třetiny, když překvapený brankář Karejev nedokázal zkrotit nahozený puk Matěje Stránského ze středního pásma. Český mistr v semifinále změří síly s švýcarským celkem Ambri-Piotta.

Foto: Melanie Duchene, ČTK/AP

Třinecký Milan Mikulík v souboji s brankářem Ufy Andejem Karejevem.

Článek

Třinečtí hokejisté vykročili do čtvrtfinálového klání proti zástupci Kontinentální ligy správnou nohou, když se už v 5. minutě prosadil z dorážky Polanský. Na další gólový zápis si ale publikum Vaillant Areny muselo počkat až do začátku druhého dějství.

Ocelářům pomohla ke druhé brance šťastná trefa Stránského. Levé křídlo třinecké první formace nahazovalo puk ze středního pásma. Stránský stejně jako spoluhráči zamířil na střídačku a svůj gól ani neviděl. To, že by mimo branku mířící touš mohl skončit za zády gólmana Karajeva nejspíš nikoho nenapadlo. A nenapadlo to ani pětadvacetiletého brankáře Ufy, kterého podivný odraz a změna směru kotouče dokonale zaskočily.

Jenže slabou chvíli si vybrali oba brankáři. Z dvougólového vedení se totiž Třinečtí příliš dlouho neradovali. Přesně o půl minuty později Ufa snížila a ani Štěpánek nemohl mít úplně čisté svědomí. Střelu Gimatova vyrazil český gólman přesně na hokejku Kručinina.

Ufa ještě do konce druhé třetiny vyrovnala. Ve třetí části ale o postupu českého mistra mezi čtyři nejlepší celky letošního ročníku Spengler Cupu rozhodl Martynek. Semifinálová bitva proti švýcarskému Ambri-Piotta čeká svěřence Marka Zadiny dnes od 20:15. Utkání můžete sledovat v podrobné online reportáži na webu Sport.cz

Reklama

Související témata:
  3 : 4 pp Česko - Kazachstán 3 : 4 pp   dohráno
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán