Hlavní obsah

Ty medaile si nechte! bouří se na Slovensku a odkazují na rozhodnutí nejen v Česku

Praha

Už o víkendu se ozvaly, že se jim pranic nelíbí rozhodnutí šéfa slovenské hokejové extraligy Richarda Lintnera určit po zrušení soutěže kvůli pandemii koronaviru konečné pořadí včetně mistra, kterým byla vyhlášena Banská Bystrica. Slovan Bratislava i Košice mluvily o bezprecedentním rozhodnutí a východoslovenský klub jde v pondělí ještě dál - rozhodl se vrátit bronzové medaile.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté Košic.

Článek

Ty měly Košicím připadnout, protože jim tři kola před koncem nadstavbové části o první až šesté místo patřila třetí příčka za vedoucí Banskou Bystricou a druhým Slovanem.

„Vážený pane Lintnere, vedení klubu, realizační tým a hráči klubu HC Košice se jednohlasně shodli na vrácení Vámi zaslaných bronzových medailí. V návaznosti na námi medializované vyjádření považujeme udělení medailí za třetí místo týmu HC Košice za nesprávné a neztotožňujeme se s ním, stejně jako se neztotožňujeme s vyhodnocením celkového pořadí na základě průběžného bodového stavu," píše v dopise adresovanému společnost Pro-Hokej v čele s jejím ředitelem Lintnerem prezident Košci Július Lang.

„Vzniklou situaci považujeme za bezprecedentní a ztotožňujeme se s řešením, které přijaly různé renomované a situací dotknuté ligy," připomíná Lang v dopise zveřejněném na stránkách klubu, že třeba v Česku, Švýcarsku, Německu nebo v rakouské EBEL nebyl mistr po předčasném ukončení soutěže vyhlašován.

Není vyloučené, že stejně jako Košice se nakonec zachová i bratislavský Slovan a stříbrné medaile taktéž vrátí.

„Slovan Bratislava se v atmosféře všeobecného zklamání, smutku a obav, v které se nachází celá slovenská hokejová komunita, ani zdaleka necítí jako vicemistr, přestože dosáhl po 55 kolech na druhé místo. A už vůbec by si nedovolil se veřejně prezentovat stříbrnými medailemi," uvedl Slovan na svých stránkách o víkendu.

Slovenská extraliga byla po dohodě zúčastněných klubů ukončena minulou středu, což o den později posvětila i Ligová rada. Podle Lintnera při vyhlašování konečného pořadí postupovala podle řádů a neměla jinou možnost.

Reklama

Související témata: