Hlavní obsah

Útočník Brendl po krachu Skalice zamířil do Zvolenu

Český hokejový útočník Pavel Brendl bude na Slovensku nově hrát za Zvolen. Čtyřiatřicetiletý čtvrtý hráč draftu NHL z roku 1999 dosud působil ve Skalici, která z ekonomických důvodů ve slovenské extralize skončila.

Foto: www.khl.ru

Pavel Brendl v dresu Nižného Novgorodu. Archivní foto.

Článek

Brendl působil ve Skalici od začátku prosince 2014 a v této sezóně byl s 29 body za 19 branek a 10 asistencí ze 46 utkání nejproduktivnějším hráčem týmu. Nyní se juniorský mistr světa z roku 2001 může po přechodu z posledního týmu tabulky do třetího těšit na boje v play off.

Svůj talent Brendl v zámoří neuplatnil a sehrál v NHL za Philadelphii, Carolinu a Phoenix jen 78 zápasů, v nichž si připsal 22 bodů za 11 branek a stejný počet asistencí. V zahraničí působil také ve švédských klubech Mora a Brynäs, ve Finsku v Kuopiu, v KHL v Nižním Novgorodu a Nižněkamsku či ve Švýcarsku v Rapperswilu. V české extralize hrál Brendl za Třinec, Pardubice a Brno.

Před dnešní uzávěrkou přestupů ve slovenské extralize změnil dres i český obránce Tomáš Pařízek, který se stěhuje z Trenčína do Popradu.

Reklama

Související témata: