Hlavní obsah

V play off bych si přál Barcelonu nebo Real, žertoval liberecký brankář Lašák po postupu v Lize mistrů

Liberec

Slovenští hokejisté ve službách libereckých Bílých Tygrů byli hlavními protagonisty souboje severočeského celku s HK Nitra v rámci Ligy mistrů. Brankář Ján Lašák vychytal podruhé v řadě čisté konto a po výhře 9:0 na Slovensku přispěl spolehlivým výkonem i k vítězství 2:0 v domácí odvetě. Právě tyto dva výsledky posunuly podještědský celek do další fáze evropské soutěže.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberečtí hokejisté se radují z druhého gólu proti Nitře, který vstřelil Branko Radivojevič (druhý zleva).

Článek

„Byly to ale odlišné zápasy. Zatímco v Nitře jsme rozhodli už do páté minuty, tentokrát se bojovalo až do konce. Měli jsme spoustu šancí, které jsme neproměnili. A hosté tudíž stále živili naději na bodový zisk," líčil Lašák.

Je podle něj celkové skóre 11:0 objektivním výjadřením rozdílu mezi českou a slovenskou extraligou? „Na takové hodnocení není před sezónou vhodná doba. Uznávám, že česká soutěž je celkově kvalitnější, ale jeden nebo dva zápasy nejsou směrodatné. Vzpomínám si, že před sedmi nebo osmi lety jsme s Pardubicemi, kde jsem tehdy působil, dostali v Liberci výprask 0:7 a přitom jsme hráli play off. Takže takové výsledky se v hokeji objevují," tvrdil Lašák.

A přiznal, že se těší na další pokračování Bílých Tygrů v Lize mistrů. „Doufám, že při losu vyfasujeme Barcelonu nebo Real Madrid. Jsme nažhavení a nevíme, koho nám dají jako soupeře a z jakého koše do losování půjdeme," žertoval zkušený brankář. Ve vážném tónu pak ale dodal: „Osobně bych si nejvíc přál Košice, pokud se tam dostanou."

Bakoš: Odveta už nebyla tak jednoduchá

Bílí Tygři ale ještě v sobotu zakončí základní skupinu Ligy mistrů ve Švédsku. „Chceme tam předvést poctivý hokej. Bude to generálka na extraligu. Tím, že máme jistý postup v Lize mistrů, se můžeme zaměřit hlavně na to, aby se nikdo nezranil," dodal Lašák.

Střelec vítězného gólu do sítě Nitry Martin Bakoš bral souboj s krajany jako derby. „Zažil jsem to už na Slovensku, kdy jsme hrávali proti tomuto celku se Slovanem Bratislava. Na Nitru jsem se těšil. U nich jsme sehráli dobrý zápas a dali jsme hodně gólů. Odveta už nebyla tak jednoduchá. Splnili jsme první cíl a jsme rádi, že se můžeme soustředit na extraligu," líčil Bakoš.

Útočník Nitry Jozef Stümpel byl zklamaný. „Doma se nám nedařilo vůbec nic. Dostali jsme facku a snažili jsme se to odčinit v Liberci. Janko Lašák chytal spolehlivě. Nedokázali jsme ho překonat ani z přesilovek. Liberečtí jsou celkově lepší než Nitra," uvedl veterán. Jak to bylo s jeho avizovaným příchodem do Vítkovic? „Bavili jsme se o tom, nakonec jsem se dohodl znovu s Nitrou. Zůstávám na Slovensku a nečekám, že by se to změnilo," řekl někdejší skvělý reprezentant.

Reklama

Související témata: