Hlavní obsah

Vadil nám špatný led, posteskl si liberecký útočník Bartek po výhře v Lize mistrů

Liberec

Hokejisté Liberce si připsali druhé vítězství v Lize mistrů, když ve 3. kole základní skupiny zdolali slovenského šampióna z Košic 3:2. Severočeši tak jsou se šesti body stále ve hře o případný postup do další fáze soutěže.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jakub Valský (vpravo) z Liberce před košickou brankou v souboji s Radkem Philippem, krajanem v dresu slovenského mistra.

Článek

„Zpočátku nás držely jen dvě dobře sehrané přesilovky, jinak jsme byli horší v pohybu. Důležitá byla i ubráněná oslabení ve třech. Závěr jsme si ale trochu zkomplikovali. Naštěstí nás podržel brankář Ján Lašák," uvedl asistent libereckého trenéra Milan Černý. Na hře našel i jisté nedostatky. „Hlavně nám v některých úsecích chyběla větší svědomitost. O to s větším úsilím musíme přistoupit k sobotní odvetě v Košicích. Pro nás to bude generálka před extraligou. Budeme chtít na Slovensku obstát výkonem i bodovým ziskem do tabulky Ligy mistrů," podotkl asistent.

Útočník Bílých Tygrů Martin Bartek si po zápase oddechl: „Urvali jsme vydřené body. Soupeř se na nás dokonale připravil. Četl jsem ve slovenských novinách, že košický trenér si nás zmapoval a bylo to vidět. Těžko jsme se prosazovali." A posteskl si nad složitými podmínkami v aréně. „Kombinaci ztěžoval špatný led. Hokej vinou nekvalitní plochy ztratil na kráse. Bylo nutné improvizovat, takže musíme brát i nejtěsnější vítězství." Do Košic se těší. „Manželka pochází z nedaleké Čani, přijdou její rodiče a budou povzbuzovat. Věřím, že i venku vyhrajeme," usmál se Bartek.

V brance Košic podal výborný výkon Marcel Melicherčík, který ještě v minulé sezóně působil právě v Liberci. „Vzpomněl jsem si na to, že jsme loni s Bílými Tygry několikrát ztratili v posledních minutách slibně rozehraný zápas. A tajně jsem doufal, že se to libereckým klukům stane i tentokrát. Ale na obrat už bylo nyní z naší strany pozdě. Scházelo nám víc agresivity při závěrečném náporu," uvažoval gólman. Návrat do Liberce si užíval. „Cítil jsem se tady dobře. Přijeli jsme už den předem a stačil jsem se pozdravit i s domácími hráči. Před odvetou musíme zvýšit důraz a jít do toho naplno," líčil Melicherčík.

Trenér Košic Anton Tomko litoval, že jeho tým je v tabulce stále bez bodu. „Třikrát jsme prohráli o gól. V Liberci jsme ve snaze o prodloužení odvolali brankáře, ale už to tam nepadlo," pokrčil rameny. Rovněž také už hleděl k sobotní bitvě v Košicích: „Určitě se vyhecujeme a pokusíme se Liberci oplatit porážku. Budeme mít podporu zaplněné arény, která nás požene dopředu."

Reklama

Související témata:
  1 : 4 Slovensko - Česko 1 : 4 dohráno
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Švédsko - Česko dnes 14 : 00
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články