Hlavní obsah

Vážné zranění! Bývalý hokejový reprezentant Alinč leží v nemocnici a nekomunikuje

Bývalý útočník české a československé hokejové reprezentace Jan Alinč leží už přes dva měsíce ve vážném stavu v jedné z pražských nemocnic. Sedmačtyřicetiletý rodák z Loun, který před pětadvaceti lety startoval na zimních olympijských hrách v Lillehammeru, narazil 6. května při rekreačním utkání v inline hokeji hlavou na mantinel a od té doby nekomunikuje. Informoval o tom deník Blesk.

Foto: Petr Horník, Právo

Jan Alinč v dresu Slavie na snímku z roku 2011.

Článek

Vyrazil si s přáteli zahrát na Zimní stadion Ivana Hlinky v Litvínově inline hokej, jenže zábava s kamarády skončila jeho vážným zraněním.

„Kluci si přišli tréninkově zahrát. Honza jenom trochu škobrtnul a narazil na mantinel. Nikdo netušil, že z toho bude takové vážné zranění," řekl Blesku svědek události, jenž si přál zůstat v anonymitě.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Jan Alinč oblékal i dres Karlových Varů.

Pro Alinče, který za českou resp. československou reprezentaci odehrál 59 zápasů s bilancí dvanácti gólů, musel přiletět vrtulník Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje, který ho transportoval do jedné z pražských nemocnic.

Bývalý šikovný centr prý i více než dva měsíce od osudného nárazu na mantinel zůstává hospitalizován ve velmi vážném stavu. „Honza prý stále nekomunikuje," uvedl výše zmíněný svědek.

Alinč do velkého hokeje nakoukl v Litvínově, se kterým v tuzemské nejvyšší soutěži získal dvě stříbra a jeden bronz. Ten má i se Slavií, extraligu hrál i za Karlovy Vary a Ústí nad Labem. Vyzkoušel si rovněž angažmá ve Finsku, Švédsku a Německu. Aktivní kariéru ukončil po sezoně 2017/18, kterou strávil v druholigovém Mostě.

Reklama

Související témata: