Hlavní obsah

VIDEO: Jižanské derby se smutnou kaňkou. Útočník Hodonína byl se zapadlým jazykem chvíli v bezvědomí

Hodonín/Praha

Druholigové hokejové derby mezi Hodonínem (v modrých dresech) a Břeclaví nabídlo divákům řadu krásných momentů, v utkání 8. kola skupiny Střed padlo hned deset branek. Domácí Drtiči nakonec ve výborné atmosféře zvítězili v bitvě o jih Moravy 7:3, po zápase však místo oslav spěchali někteří z nich do nemocnice. Necelých pět minut před koncem duelu totiž zůstal po nevybíravém zákroku Jakuba Peslara ležet na ledě útočník Matěj Charvát a všem na stadiónu zatrnulo. Se zapadlým jazykem bojoval chvíli dokonce o život!

Hodonínský útočník Charvát zůstal po zákroku Peslara ležet na ledě.

 
Článek

Drtiči zlomili soupeře až ve třetí třetině, kdy se dvakrát trefil Zdeněk Jurásek, jenž se do Hodonína vrátil po krátkém zahraničním angažmá v Německu. Napínavý duel však zastínil moment z 56. minuty, kdy po zákroku Peslara zůstal na ledě bezvládně ležet osmnáctiletý forvard Charvát.

K mladému hokejistovi bleskurychle přispěchali spoluhráči a lékaři, kteří mu vytáhli zapadlý jazyk a poté ho přivedli zpět k vědomí. Charvát byl z hřiště odnesen na nosítkách a následně převezen do nemocnice. Peslar putoval předčasně do kabin, když obdržel trest ve hře.

Podle informace oficiálních internetových stránek týmu SHK Hodonín utrpěl domácí útočník těžký otřes mozku.

Reklama

Související témata: