Hlavní obsah

VIDEO: Otřesný zákrok! Obránce padl obličejem na led a zkrvavený putoval do nemocnice

Örnsköldsvik

Otřesný zákrok se udál ve druhém utkání předkola play off švédské hokejové ligy mezi MODO a Linköpingem. Obránce domácích Richie Regehr si ve středním pásmu počíhal na zadáka hostů Sebastiana Karlssona a loktem jej udeřil do obličeje. Karlsson po zásahu upadl obličejem na led a jeho tvář, stejně jako následně ledová plocha, se zalily krví.

Zraněný hokejista

 
Článek
Fotogalerie

Karlsson po pár minutách odešel v doprovodu lékařů a s ručníkem přes obličej do kabiny, odkud ihned putoval na vyšetření do nemocnice. Tam mu byl naštěstí diagnostikován „jen" otřes mozku a ještě z nemocničního lůžka umístil na svůj twitter fotografii, na které se zvednutým palce dává najevo, že bude v pořádku.

Richie Regehr, starší bratr Robyna, jenž v NHL odehrál přes tisíc zápasů a aktuálně obléká dres Los Angeles, za svůj ošklivý faul vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání. Linköping v dlouhé přesilovce vstřelil dvě branky a srovnal tak na 4:4, v prodloužení navíc obrat dokonal a po výhře 2:0 na zápasy v sérii slaví postup do čtvrtfinále.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.