Hlavní obsah

VIDEO: Zlobivý Arťuchin přiletěl s Petrohradem na dva týdny do Česka

PRAHA

Dvě tuny bagáže jako nedílná součást kempu. To také přivezl hokejový SKA Petrohrad do Přerova, kde dva týdny bude trénovat. A to s trenérem a zdejším rodákem Milošem Říhou. Nedělní trénink jednoho z nejbohatších evropských klubů vzbudil u fanoušků rozruch. Na ledě nechyběl ani drsňák Jevgenij Arťuchin, který jitřil emoce při mistrovství světa v Bratislavě, když se na ledě potkal s Milanem Michálkem a Karlem Rachůnkem.

Foto: Jan Koller, ČTK

Ruský útočník Jevgenij Arťuchin

Článek

Výprava Petrohradu přistála v Brně, poté se vydala do Přerova autobusem. "Pro Petrohrad byl v Brně na letišti připraven autobus, nákladní auto na odvoz veškeré výstroje a ještě navíc další vozidlo pro kustody. Celkem měl tým zhruba 1,9 tuny bagáže," řekl pro hokejprerov.cz Petr Blaheta, který akci organizuje.

Na prvním tréninku se objevilo i české duo v ruských službách - brankář Jakub Štěpánek a útočník Petr Průcha. Jediným, který z mužstva chyběl, byl Maxim Afinogenov, který zůstal v Americe na svatbě své sestry. K týmu se měl připojit dnes. Naopak nechyběl osmadvacetiletý Arťuchin, kterému váha ukazuje úctyhodných 116 kilogramů. Právě s touto váhou se museli potkávat i čeští hráči na slovenském šampionátu. A někdy v žilách fanoušků vřela i krev.

Rozhodčí drží Jevgenije Arťuchina po zákroku "mstitele" Marka Židlického foto: ČTK/Jan Koller

„Slyšel jsem o tom. Co na to říct, takový je hokej, takové situace přináší. Hájím barvy svého týmu, bojuji nadoraz. Něco se stalo, ale nebylo v tom nic neférového. Šlo o čisté zákroky, za tím si stojím,“ citoval deník Sport ruského reprezentanta, kterého chválil v Bratislavě i Vjačeslav Bykov, bývalý kouč ruského národního týmu. "Je to moloďec," řekl.

Ruský tým sehraje v Česku také přípravná utkání. Poměří se i s mistrovským Třincem. Ve čtvrtek se Petrohrad, který pro vznikající dokument sleduje ruský sportovní kanál Russia 2, představí v Hradci Králové. „SKA je velice silný tým. Jde o přátelské utkání, nicméně tento zápas je velice významný. Jde snad o nejvýznamnější utkání, které se kdy na zimním stadionu v Hradci Králové odehrálo,“ svěřil se na webu hchk.cz předseda představenstva klubu Martin Soukup.

„Přál bych si, aby si tento hokejový svátek přišlo užít co nejvíce lidí. Snažili jsme se a snažíme se, aby náš tým byl co nejkvalitnější, nicméně je třeba říct, že výrazná podpora fanoušků nám určitě pomůže. Aby byla návštěvnost co nejvyšší, dali jsme vstupné jen 120 korun. Když jsme ohlásili, že budeme hrát s Petrohradem, řada fanoušků očekávala cenu vstupenky výrazně vyšší, myslím si tedy, že jsme nižší cenou mnohé potěšili," dodal generální manažer Aleš Kmoníček.

Reklama

Související témata: